- For abonnenter
Modeugen bliver både for de nye og for de dødelige
Når Copenhagen Fashion Week tirsdag åbner dørene for 40.000 gæster, er det med et særligt fokus på nye designere og på alle dem, der normalt ikke har adgang til de eftertragtede shows, forklarer adm. direktør Camilla Frank.
Det er nærliggende at bevæge sig mod den enorme glasbygning, der netop har rejst sig ved Frederiksholms Kanal i København, når man skal finde hovedkontoret for Copenhagen Fashion Week. Her ville der være plads til et enormt hjørnekontor med en af byens bedste udsigter og adskillige rum til stativer proppet med tøj, ligesom der ville være plads til et helt hold af assistenter, der klik-klakker i dyre stiletter ned ad de lange gange med konstant kimende telefoner.
Udefra ligner det et værdigt hovedkvarter for en organisation, der skal sikre, at dansk mode bevarer sin plads som landets femte største eksportsektor, og at den årlige eksportindtægt lander på i hvert fald 26 mia. kr.
Men nej. Kontoret tilhørende adm. direktør for Copenhagen Fashion Week, Camilla Frank, skulle findes i et lille, gult kontorfællesskab ved siden af. Her lå det oven i købet skjult af et bjerg af papkasser, hvis indhold to assistenter var ved at pakke ned i gaveposer. Og her har de tænkt sig at blive, siger hun, da hun to minutter senere kommer ud i røde sneakers og en ærmeløs sort kjole og fuldstændig uden bimlende telefoner.
Camilla Frank overtog stillingen som adm. direktør i december, og modeugen, der finder sted fra tirsdag til lørdag, er dermed hendes anden i spidsen for det hele.
Hun glæder sig, siger hun fra en solbeskinnet plet i haven. Hun glæder sig over, at der både er blevet plads til nye, unge designere, og at erfarne og etablerede