Erhverv

Danske iværksættere rejser 316 mio. kr. til asiatisk væksteventyr

En ny investeringsrunde hos webportalen CompareAsiaGroup, som to danske iværksættere står bag, bringer den samlede kapital op over 600 mio. kr. Verdensbanken og Goldman Sachs er blandt investorerne.

Mads Faurholt-Jørgensen mødte Verdensbankens folk til en konference i København nogle år tilbage. Siden har han holdt kontakt, og det lønner sig nu, ved at Verdensbankens investeringsgren IFC går ind i hans firma. Foto: Charlotte de la Fuente.

Det er penge fra de helt tunge drenge på den internationale finansscene, som nu skal banke væksten i vejret hos CompareAsiaGroup, et internetselskab med globale ambitioner og danske kræfter bag.

Tirsdag aften blev aftalerne underskrevet, så CompareAsiaGroup nu har fået 316 mio. kr. i ny kapital, der skal bruges til at sætte turbo på væksten. Og investorgruppen tæller både gengangere som Goldman Sachs og nye 'ansigter' som kinesiske Alibaba og Verdensbankens investeringsgren International Finance Corporation.

FAKTA: CompareAsiaGroup
  • Base i Hong Kong, har lanceret webportaler for prissammenligning i syv lande i Sydøstasien.
  • Finansieret af to store kapitalrunder, i 2015 og nu, på først 40 mio. dollar og nu 50 mio. dollar.
  • I første runde investerede Goldman Sachs, Nova Founders Capital, ACE & Company og Route 66 Ventures.
  • Den nye runde har de samme investorer, samt Verdensbankens investeringsselskab IFC, Alibaba, SBI Group, Nordic Eye og H&Q Utrust.

»Det har været et ret vildt ride. Vi har været i Asien siden 2014, og nu har vi 28 mio. brugere på tværs af syv lande. Vi startede i Hong Kong, og nu bruger 20 pct. af alle, der er online i Hong Kong, vores produkt mindst en gang om måneden,« siger Mads Faurholt-Jørgensen, bestyrelsesformand i CompareAsiaGroup.

Sammen med Stefan Bruun har han først i Asien, og siden i Europa og i Mexico startet tjenester, hvor forbrugere kan sammenligne priser på finansielle produkter som lån og forsikring. I Danmark hedder tjenesten Samlino, mens den i Hong Kong for eksempel hedder MoneyHero.

Med den nye investeringsrunde er CompareAsiaGroup nu værdisat til over en milliard kroner, og de to unge danske iværksættere er gennem deres kapitalfond Nova Founders Capital stadig de største aktionærer, med en ikke offentliggjort andel.

Konceptet er, at brugerne skal kunne sammenligne prisen på produkter, også de mere komplicerede som for eksempel en forsikring, hvor der kan være mange variable. Pengene bliver så tjent på en kommission, hvis et produkt bliver solgt via CompareAsias sider, samt ved at sælge viden om, hvad markedet efterspørger.

FAKTA: Mads Faurholt-Jørgensen
  • Stifter og partner i Nova Founders Capital, som er den største investor i CompareAsiaGroup.
  • Grundlagde i 2014 CompareAsiaGroup, der nu er i syv lande med sammenligningsportaler for bank- og forsikringstjenester. I dag bestyrelsesformand. Står også bag tilsvarende selskaber i Europa og i Mexico, i Danmark under navnet Samlino.
  • Har arbejdet hos McKinsey i Schweiz, blev leder af Groupon i Asien, var partner i tyske Rocket Internet, før han satsede på eget investeringsselskab.
  • HA fra Copenhagen Business School og en MBA fra elite-universitetet MIT.
  • Bor i London og Schweiz.
  • 32 år. Har en søn på 7 måneder.

Det kræver samarbejde med de lokale banker, og derfor er det også en ekstra bonus at få Verdensbanken med som investor. Ifølge Mads Faurholt-Jørgensen har Verdensbanken nemlig kontakt til alle de lokale banker.

Ifølge en pressemeddelelse om den nye investeringsrunde har Verdensbankens IFC-fond valgt at investere i CompareAsiaGroup, fordi det kan hjælpe befolkningsgrupper, som i dag ikke har adgang til bank og forsikring.

»Hos IFC er det en prioritet at nå ud til dem, der ikke har en bank eller ikke har valgmuligheder nok, og vi tror på, at teknologi er den bedste måde at løse dette. CompareAsiaGroup udnytter teknologi til at øge gennemsigtigheden på priserne på finansielle produkter og øge den finansielle forståelse hos forbrugerne,« udtaler Vivek Patha, Verdensbankens regionale IFC-direktør for Østasien og Stillehavet.

BRANCHENYT
Læs også