Erhverv

Gigantforvaltere advarer investorer: Tiden er moden til at sænke risikoen

Ifølge to store amerikanske formueforvaltere bør investorer reducere beholdningen af de mest risikofyldte aktiver.

Stadig flere kapitalforvaltere advarer om at investorer skal passe på - her er en aktiehandler i gang på Wall Street i New York, USA. Foto: AP Foto/Richard Drew.

To af verdens store formueforvaltere advarer nu investorer om, at tiden er inde til at sænke risikoen.

De amerikanske forvaltere Pimco og T. Rowe Price peger på, at de høje priser på aktier ikke levner megen plads til skuffelser, og T. Rowe Price har droslet ned for aktierne i sine porteføljer til det laveste niveau siden 2000.

»Alt er dyrt, og vi er langt inde i konjunkturcyklussen,« siger Sebastien Page, chef for asset allocation i T. Rowe Price, til nyhedstjenesten Bloomberg.

T. Rowe Price har også reduceret beholdningen af high yield-obligationer og emerging markets-obligationer. Pimco anbefaler investorerne at drosle ned for amerikanske aktier og high yield-obligationer og skrue op for investeringer i værdipapirer med en lavere risiko så som statsobligationer og realkreditobligationer.

»Vi anerkender, at begivenheder stadig kan overraske til den positive side, men værdisætningen levner ikke plads til fejl,« skriver Pimco i en analyse, som blev offentliggjort onsdag.

Med advarslerne følger de to store formueforvaltere i fodsporene af konkurrenter som BlackRock og DoubleLine Capital, som også har anbefalet investorer at sænke deres risiko, efter at det store amerikanske S&P 500-indeks er steget 16 pct. i år og er nået op i et rekordniveau.

Pimco har 1,61 billion dollars under forvaltning, mens T. Rowe Price forvalter en formue på 904 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også