Erhverv

"Hold kæft, hvor jeg keder mig" - 10 tegn på at du skal skifte job

Du har lavet de samme opgaver 100 gange, og søndag aften begynder du at have dårlige tanker om mandag morgen og en ny uge på arbejdet.

Er det sådan du ser dig selv, når du tænker på dit arbejde? Så er det måske ved at være på tide at finde et nyt job. Foto: Cody Berg (CC0)

Er du begyndt at kede dig på dit arbejde? Har du en snigende følelse af, at du har oplevet det hele før. Og er der en lille stemme i baghovedet, der skriger: Lad mig komme væk!

Så er det måske på tide, at du finder på noget bedre og mere interessant at bruge resten af dit arbejdsliv på.

Her er 10 tegn på, at du har været i dit job for længe:

  1. Hvis du ser på dine arbejdsopgaver for den kommende tid, og ikke kan se andet, end det du allerede har lavet en million gange.
  2. Når du prøver på at tale med din chef om nye arbejdsopgaver og han/hun bare siger: Du gør det godt. Bare bliv ved med det, du laver.
  3. Dine kolleger har sat dig i bås, fordi de tror, at de ved alt om dig. Og ikke tror at du kan andet, end det du gør nu.
  4. Du kender hver eneste arbejdsgang ud og ind i dit firma. Du ved så meget, at dine kolleger konstant spørger dig til råds. Du ved faktisk så meget, at du burde få mere indflydelse, end du har nu.
  5. Du kan ikke huske, hvornår du sidst gjorde noget virkeligt "cool" på dit arbejde eller lærte noget nyt. Du træder bare vande.
  6. Du er trængt op i en krog, og internt i firmaet er der ikke andre muligheder. Du har hverken udsigt til forfremmelse eller en ordentlig lønstigning.
  7. Dine kolleger fatter ikke, hvorfor du er lidt utilfreds. De kan godt lide, at tingene er, som de nu engang er.
  8. Når du ser dig rundt i lokalet, så er der ikke rigtig nogen, du kan lære noget nyt af.
  9. Du bliver lidt smådeprimeret søndag aften ved tanken om at skulle på arbejde mandag morgen.
  10. Du har flere sygedage end normalt eller føler dig udmattet, når du når frem til onsdag. Din krop forsøger at fortælle dig noget.

(Kilde: forbes.com)

Det at genopfinde sig selv er en proces, og man skal give sig selv tid til at tænke over, hvor man kommer fra - og hvor man gerne vil hen.

»Hvis du er blevet i det forkerte job for længe, så lad være med at gå i panik. Millioner af andre mennesker har prøvet det før dig. Tænk i stedet over, hvilke job du kunne søge og gå i gang,« lyder rådet fra Liz Ryan, der er direktør for og indehaver af selskabet Human Workplace på forbes.com

Læs også
Top job