Erhverv

Firma får kæmpe mio. beløb ud af Stein Baggers konkursbo

Virksomhed skal have udbetalt 30 mio. kr. i retsopgør efter IT Factorys konkursbo

Stein Bagger fik syv års fængsel for svindel i IT. Nu har virksomheden Atea fået tilkendt erstatning fra IT Factorys konkursbo.
Arkivfoto: Michael Altschul / VISUEL-MEDIE Arkivfoto: Michael Altschul

Næsten ti år efter konkursen i IT Factory er der blevet lukket endnu et kapitel i historien om den skandaleombruste virksomhed, som den nu svindeldømte Stein Bagger stod bag.

Det skete da Sø- og Handelsretten afsagde dom i en sag mellem It-kæmpen Atea og konkursboet efter IT Factory fredag formiddag.

Sagen drejede sig om 40 mio. kr., som Ateas svenske afdeling mente at have tilgode, efter konkursboet var blevet gjort op, men som virksomheden aldrig fik del i.

Nu har retten afgjort, at Atea er berettiget til 30 mio. kr. af det krævede beløb.

Det endelige konkursbo fra Stein Baggers fup-virksomhed blev ellers afgjort i Sø- og Handelsretten i april 2016, hvor 300 mio. kr. blev sendt til udbetaling til kreditorer, hvor bl.a. IBM Danmark modtog 35,1 mio. kr.

Men der faldt ingenting af til Atea, der mente, at den havde millioner tilgode hos IT Factory. Derfor valgte virksomheden at tage opgøret med kuratoren af IT Factorys konkursbo i retten, og det har nu båret frugt.

Kurator af konkursboet, advokat  Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten kalder afgørelsen for »en blandet pose bolsjer, hvor fordelen faldt til modpartens side«.

»Det er en lang dom. Nu skal vi til at sætte os ind afgørelsen, og derefter beslutte om vi vil anke sagen,« siger Boris Frederiksen, der vurderer, at der går et par uger, inden den beslutning ligger fast. 

Ifølge advokaten var der taget højde for, at Atea kunne risikere at få medhold, og derfor var der allerede reserveret penge til tilbagebetalingen.


Det vil derfor ikke vil gå ud over de andre kreditorers tilgodehavende, lover advokaten.

Hvorfor blev Ateas tilgodehavende ikke godkendt i første omgang?

»Det var jo regnet med i den endelige opgørelse, men man havde ikke fastslået, om de overhovedet var berettiget til det.«

I IT Factorys storhedstid havde Atea indgået softwarehandler med svindel-virksomheden, som Atea videresolgte til leasingselskaber, og det er tab på dette, som Atea kræver inddækket.

Atea vil ikke selv kommentere på afgørelsen, men advokat Claude Winther Nielsen, som har ført sagen for virksomheden, udtaler følgende:

»Vi er meget tilfredse med udfaldet af sagen, og udkommet var også forventeligt,« siger advokaten, der samtidig bekræfter, at Atea betragter sagen som lukket.

 

BRANCHENYT
Læs også