Erhverv

Dansker mangedobler formuen efter salg af designsucces

Martin Kornbek Hansen, der står bag designfirmaet &Tradition, har på tre år tjent over 36 mio. kr. med sit personlige selskab.

Martin Kornbek Hansen, direktør i designvirksomheden &Tradition, er  blevet en velhavende mand på salget af aktier i netop &Tradtion. PR-foto

Klassisk dansk design som Arne Jacobsen og Verner Panton har vist sig som en særdeles god forretning for lampe- og interiørvirksomheden &Tradition.

Det fik for et år siden familien Hay, der står bag interiørkoncernen af samme navn, og Bestseller-milliardærerne Anders og Troels Holch Povlsen til at investere i &Tradition, som især har haft succes på udenlandske markeder.

Nu er der så kommet endnu et bevis på, at der er gode penge i det klassiske danske design.

For Martin Kornbek Hansen, der er direktør i &Tradition, har for nylig offentliggjort et rekordstort overskud på 26 mio. kr. efter skat i sit personlige holdingselskab, NOE Holding ApS.

Overskuddet stammer primært fra Martin Kornbek Hansens salg af aktier i &Tradition. Da familien Hay og Holch Povlsen i 2016 gjorde sit indtog i designvirksomheden, blev Martin Kornbek Hansens ejerandel nedbarberet fra 51 til 25 pct. I samme ombæring blev Peter Midtgaard og Simon Hansen, der ejede &Tradition med Martin Kornbek Hansen, købt ud af selskabet.

»Martin (Kornbek Hansen, red.) har klaret sig imponerende og har skabt flotte resultater. Og vi tror, at andre, især italienske, aktører på markedet for designklassikere har sovet lidt. Så vi ser helt sikkert gode muligheder for udvikling og vækst der,« sagde Rolf Hay til Børsen, da de to kendte danske familier købte sig ind i &Tradition.

Gennem de seneste tre år har det samlede overskud i Martin Kornbek Hansens personlige selskab været på over 36 mio. kr., og det har været medvirkende til, at egenkapitalen er steget med 800 pct., fra 3,9 til 35,1 mio. kr., i selskabet siden 2013.

&Tradition har haft pæne millionoverskud de seneste år og beskæftigede ifølge det seneste regnskab gennemsnitligt 19 fuldtidsmedarbejdere.

Læs også
Top job