Erhverv

Endelig: Robotvugge får skrigende babyer til at sove

Vuggen efterligner bevægelserne i mors mave og giver forældre ro hele natten.

Mange har forsøgt at opfinde en vugge, der efterligner bevægelserne i en mors livmoder. Nu har det amerikanske selskab Snoo sendt en vuggende vugge på markedet. Foto: PR Snoo

De fleste forældre har prøvet endeløse dage og nætter med skrigende babyer, der ikke vil sove. Nu kommer en ny opfindelse de frustrerede forældre til hjælp.

Vuggen hedde "Snoo" og er udviklet af børnelægen Harvey Karp, der samtidig er ingeniør fra Massachusetts Institute of Technology, MIT, skriver CNNTech.

Det har taget fem år at udvikle Snoo, og den skal angiveligt kunne genskabe barnets fornemmelse af at ligge i livmoderen. De fleste nyfødte har det oftest bedst med at mærke bevægelse og være stramt "indpakkede".

Man placerer babyen i vuggen, hvor han/hun er sikkert spændt fast og svøbt i tætsiddende klæde. Når babyen bevæger sig, begynder Snoo også at bevæge sig, indtil babyen er faldet til ro.

Man kan enten indstille vuggen til blidt at vugge hele natten eller til at slå fra efter nogle minutter. Vuggen koster 1.200 dollars eller ca. 7.500 kr.

Snoo er en del af en hel industri, der forsøger at udvikle vugger, der hurtigere får nyfødte til at være rolige og sove. Ford har for eksempel forsøgt sig med en vugge, der efterligner en bils bevægelser.

Mange forældre har - som et sidste desperat forsøg - prøvet tricket med at køre en tur i deres bil for at få en baby til at sove, og ofte virker det.

»Første gang, jeg puttede min baby i Snoo, var jeg lidt nervøs for, at bevægelserne ville være for voldsomme. Jeg overvågede ham intenst hver nat, mens han faldt i søvn, og nogle gange tog det under et minut, skriver Samantha Murphy Kelly hos CNN.

Se video her.

Hvis babyen er sulten eller skal skiftes, stopper Snoo ikke babyens gråd, fortæller Samantha Murphy Kelly.

Se også vuggen til alle bilelskere med børn:

Læs også