Erhverv

Turisterne strømmer til stor dansk by

Aarhus har fire gange så stor vækst som gennemsnittet i Danmark. Byens status som kulturhovedstad trækker gæster til.

Aarhus har rekordmange turister.

Turisterne strømmer til Aarhus. Landets næststørste by sætter rekord i antallet af overnatninger, og det er især udenlandske gæster, der fyldet godt op på overnatningsstederne.

I løbet af årets første seks måneder har Aarhus haft 12 pct. flere overnatninger i forhold til samme periode sidste år. Til sammenligning har Danmark som helhed i første halvår i gennemsnit haft 3 pct. flere overnattende kunderne.

Mere end en halv million danske og internationale rejsende har overnattet i den jyske hovedstad.

»Den enorme vækst og interesse for Aarhus, som vi har oplevet siden 2012, holder ved, og halvt inde i kulturhovedstadsåret, ser det meget lovende ud for 2017,« siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Den enorme vækst og interesse for Aarhus, som vi har oplevet siden 2012, holder ved.

Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

Det er ikke mindst byens status som europæisk kulturhovedstad, der lokker mange turister til byen. Men faktisk er det sjette år i træk, at der er rekordmange overnatninger i byen.

De udenlandske overnatninger har haft en stigning på 14 pct., og dermed er den proventvise stigning dobbelt så stor som i København eller nogen anden dansk by.

Det findes turisme-direktøren særdeles positivt.

»Vi er ikke interesseret i at tage turister fra hverken København eller nogen anden dansk by, for det gavner ikke den nationale vækst. Derimod ønsker vi i at gøre kagen større for alle, og den vokser kun, hvis vi kan hente flere udenlandske gæster til Danmark,« siger Peer H. Kristensen.

BRANCHENYT
Læs også