Erhverv

Ny Falck-boss gør klar til oprydning: »Det er tydeligt, at vores størrelse og kompleksitet i øjeblikket ikke er en fordel«

Ejerne er utilfredse med Falcks skrantende indtjening, og den nye topchef, Jakob Riis, er da også udmærket klar over, at han står foran en stor opgave.

Jakob Riis mener, at betagelsen af at stå i spidsen for den Falck-ånd, der imponerer ham, er større end det at få lov til at være nummer 1. Det var netop trangen til at være nummer 1, der fik ham til at forlade jobbet som koncerndirektør med ansvar for USA i Novo Nordisk, efter at han blev forbigået som ny Novo Nordisk-topchef. Foto: Stine Bidstrup.

Indtjeningen er sendt i dørken, forretningen er alt for kompleks, og budgetterne har været for optimistiske. Problemerne tårner sig op for den tidligere Novo Nordisk-kronprins Jakob Riis, der i nu mere end 100 dage har stået i spidsen for Falck. Først til efteråret ligger den endelige køreplan, for hvordan Falck igen bliver en succes, klar.

»Det er meget tydeligt, hvad vi skal i gang med i Falck. Måske er det lidt mere gennemgribende, end man lige så, da jeg tiltrådte, men det havde jeg næsten forventet, at det ville blive,« siger Jakob Riis, adm. direktør i Falck...

Læs også