Erhverv
0

Så smuk, så smuk: Er denne Mercedes verdens flotteste bil?

Den er seks meter lang, elektrisk, har 750 heste og dens skønhed skærer næsten i øjnene.

Er det verdens pt. smukkeste bil? Det er tæt på at denne Maybach tager prisen med dens flotte maritime linjer. Foto: Daimler AG

Den kandiderer til titlen som verdens smukkeste bil. Det er en Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet, og den blev forleden præsenteret ved Pebble Beach Golf Course i Carmel i Californien.

Den er næsten 6 meter lang og har kun plads til 2 passagerer. Den har 750 heste, og så er den elektrisk. Eneste minus: Det er en såkaldt koncept bil og kommer altså ikke i produktion. Prisen er da heller ikke oplyst.

Den er kun fremstillet i et eksemplar og er Mercedes' vision for, hvordan fabrikkens (luksus) kan se ud fra 2035 og frem.

»Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet flytter opfattelsen af moderne luksus op i en en helt ny klasse af ultimativ luksus og er selve definitionen af vores design strategi. Det er tale om proportioner, der kan give dig åndenød, og dens haute couture interiør hjælper til at skabe den ultimative oplevelse,« siger Gorden Wagner, der er chefdesigner hos Daimler AG.

Mercedes har produceret den for at vise, hvordan fremtiden kan se ud. Under motorhjelmen ligger der en elektrisk motor, der kan køre 500 km på en opladning, og den har desuden en "hurtig" funktion, der sikrer yderligere 100 km kørsel efter blot 5 minutters opladning.

Den kan gå fra 0 til 100 på 4 sekunder og kan skyde en topfart på 250 km i timen. Det er den første såkaldte full-size open top og ægte Maybach Mercedes har produceret siden Maybach Zeppelin, som blev produceret mellem 1929 og 1939. Andre cabriolet'er har været bygget over en S-klasse.

Mercedes siger selv, at den skal hylde "aumotive haute couture", og dens linjer giver minder om en smuk sejlbåd fra svundne tider eller Hollywood i 1940'erne. Gulvet i bilen er lavet af teaktræ, og så er den selvfølgelig spækket med alskens teknologi.

BRANCHENYT
Læs også