Erhverv

Scandic vil åbne nyt storhotel i København

Det nye hotel skal ligge på Kalvebod Brygge, står færdigt i 2021 og bliver et af Danmarks største hoteller.

Sådan kommer det nye hotel fra Scandic på Kalvebod Brygge til at se ud. Foto: Illustration fra Scandic Hotels

Den danske hotelbranche er i storform i disse år.

De største hotelkæder tjener nemlig styrtende med penge på de historisk mange overnatninger i landets største byer og åbner derfor flere hoteller for at servicere det brandvarme marked.

Nu vil Nordens største hotelkæde, Scandic Hotels fra Sverige, åbne koncernens største hotel med navnet Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge i København.

Hotellet skal være 40.000 kvadratmeter, rumme 632 værelser, have flere restauranter og anslås at få en værdi af 1,5 mia. kr. Det skriver Børsen.

»København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet,« siger Even Frydenberg, administrerende direktør i Scandic Hotels, til Børsen.

Scandics nye satsning forventes klar til gæster i maj 2021 og bliver det fjerdestørste hotel i Danmark målt på antallet af værelser. Det største hotel i Danmark er Cabinn Metro-hotellet i Ørestad, der har omkring 1.200 værelser.

Det nye hotel opføres og indrettes i samarbejde mellem udlejer HM 2 A/S, udlejers arkitekt Dissing+Weitling og Scandic som lejer. Ejerkredsen er et joint venture mellem de norske selskaber Hathon og Havfonn. I sidstnævnte selskab er rigmanden Halgrimm Thon medejer.

Scandic har i Danmark forbedret både sin omsætning og indtjening år for år siden 2012. Senest blev i det i 2016 til et overskud efter skat på knap 64 mio. kr.

I det seneste regnskab fra Scandics danske selskab står der, at kæden regner med at åbne hoteller i København i henholdsvis oktober 2018 og marts 2019.

BRANCHENYT
Læs også