Erhverv

Pas på: Ta' ikke jobbet, hvis du møder disse fem advarselslamper

Måske begyndte det allerede, da du ansøgte om jobbet.

Lær at lytte til din egen intuition, når du er til jobsamtale. Hvis du møder disse 5 røde lamper, så løb hellere skrigende bort end at sige ja til jobbet. Foto: Colourbox

Nogle gange kan man mærke det allerede ved jobsamtalen og ved det første besøg på en potentiel ny arbejdsplads. Der er et eller andet, der bare ikke føles helt rigtigt.

Måske begyndte det allerede, da du fik det første svar på din ansøgning. Der gik lang tid, og det var mildest talt meget upersonligt. Som om du var lidt ligegyldig.

»Problemet med at tage et job af ren desperation er, at det nemt kan suge al selvtillid ud af dig. Det efterlader dig drænet, og gør det sværere for dig at komme videre. Drop tilbuddet, med mindre du desperat mangler pengene til den næste husleje,« lyder rådet fra direktør Liz Ryan fra Human Workplace til forbes.com.

Her er fem tegn, der nærmest skriger til dig: "Lad være med at sige ja til jobbet".

  1. Der var stort set ingen, der havde et smil på læben, da du var til samtale. Dem, du mødte, så vrede og sammenbidte ud. Du skal ikke byde dig selv at blive en af dem.
  2. Du kan ikke lide den person, der er udset til at være din chef. Din chef er altid den vigtigste person for dig. Så lad være med at takke ja til at arbejde for én, som du ikke har det godt med.
  3. Hver gang selskabet skal beskrive din kommende rolle på arbejdspladsen, bliver arbejdsopgaverne bare flere og flere - men lønnen forbliver det samme.
  4. Du kan læse i deres personalehåndbog, at den er fyldt med mærkelige og strikse regler. De lægger eksempelvis meget stor vægt på mødetiden, og du kan blive "straffet" for at komme bare fem minutter for sent. Se at komme væk fra sådan en arbejdsplads.
  5. De behandler dig elendigt i hele ansættelsesprocessen. De vender ikke tilbage i ugevis, svarer ikke på dine henvendelser, og du føler nærmest, at de ignorerer dig. Allerede her har du en indikation på, hvor lidt du betyder for dem. Du fortjener bedre.

(Kilde: forbes.com)

Læs også
Top job