Erhverv

Gode ben: Premier Leagues fodboldauktion på vej mod rekord

I aften lukker transfervinduet, og det ser ud til at sætte rekord med en omsætning af fodboldspillere i den bedste britiske liga på over 1,2 mia. pund eller 9,9 mia. kr.

Neymar og formanden for Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi fandt hinanden - for i omegnen af 1,7 mia. kr. Der er givetvis ingen spillere i den britiske liga der vil toppe den pris. Foto: Michel Euler/AP

Hammerne er knaldet i bordet, næver har trykket hinanden, og kontrakter er underskrevet i et hidtil uset omfang.

Vi snakker om handlen med fodboldspillere i den engelske topliga Premier League, hvor transfervinduet torsdag aften lukker for auktionen over spillere.

Ifølge Bloomberg var der onsdag aften handlet spillere for 1,22 mia. pund, svarende til lige under 10 mia. kr. Det er allerede mere end 2016, så rekorden skulle allerede være hjemme, før de sidste handler kan falde på plads op til deadline.

Det ligger dog nok rimeligt fast, at ingen spiller i det britiske marked vil blive prissat så højt som Neymar da Silva Santos Júnior, der trods sine kun 25 somre hen over sommere blev købt af franske Paris Saint German, der lempede ham ud af Barcelona for omkring 1,7 mia. kr.

Klubberne skændes dog fortsat indbyrdes om detaljerne i handlen, og mon ikke det ender i en retssag.

Auktionen over de forskellige spillere fortsætter til midnat dansk tid.

BRANCHENYT
Læs også