Erhverv
0

Rigmand solgte unik bilsamling - nu ryger godset

Matas-rigmanden Henrik Frederiksen siger farvel til sit gods Lyngsbækgaard på Djursland. Det samme gods, der i 2015 dannede ramme om en usædvanlig auktion.

Henrik Frederiksen blandt sine veteranbiler, som han solgte under en storstilet auktion i 2015. Foto: Marie Katrine Kragh

I 2015 blev den danske rigmand Henrik Frederiksen for alvor kendt, da han satte hele sin store veteranbilsamling på auktion. En af de fineste og største samlinger i Europa, der indbragte ham 162 mio. kr.

Auktionen blev holdt på Henrik Frederiksens gods, Lyngsbækgaard ved Ebeltoft på Djursland. Det gods har Henrik Frederiksen nu også skilt sig af med. Det oplyser han til BT.

»Jeg er en meget glad mand. Det er gået pænt og ordentligt til,« siger Henrik Frederiksen til BT.

Landbrugsadvokaten Mogens Nørup-Hansen har stået for salget, men vil ikke afsløre salgsprisen på godset. Det var udbudt til 73 mio. kr. Godset kan ses her.

Lyngsbækgården, der oprindeligt var Henrik Frederiksens kone, Vivi Henriksens, er fra 1700-tallet og er gennemrestaureret. Hustruen døde i 2015. Og det var bl.a. derfor, at rigmanden valgte at sætte sin veteranbilsamling til salg.

Henrik Frederiksen er uddannet materialist og har tjent sine penge på opkøb af Matas-butikker. Da Matas blev solgt i 2007, var han blandt de største auktionærer.

Efter konens død flyttede han tilbage til Sjælland, hvor han er født. Derfor har det også været naturligt at sælge godset, har han tidligere oplyst til TV2 Østjylland. Han ejer dog fortsat Molskroen, der også har til huse på Djursland.

BRANCHENYT
Læs også