Erhverv

Kapitalfond gør klar til salg af dansk kamerakomet

Kapitalfonden Silverfleet gør klar til at sælge den danske kamerakomet, Phase One, der er begyndt at tjene så mange penge på store kunder som Google, Siemens og Lufthansa, at der kan være en mia. omsætning i sigte inden for fire år.

Phase One beskæftiger 320 medarbejdere globalt, heraf 130 i Danmark. I 2016 omsatte de for en lige under en halv mia. kr. og tjente 116 mio. kr. Foto: Steen Wrem

Buldrende vækst og udsigt til milliardomsætning har fået den britiske kapitalfond Silverfleet til at overveje, hvornår der skal sælges ud af aktierne i den danske high-end kameraproducent, Phase One.

Det skriver Berlingske Business.

»Vi er glade for at eje Phase One, så det er ikke lige nu, at vi vil sælge. Der er stadig en del ting, vi gerne vil gøre med virksomheden og se falde på plads i de næste seks måneder. Men vi er klart mere end halvvejs, og det går fantastisk, så meget kan jeg sige,« siger Gareth Whiley, der er partner i Silverfleet Capital og bestyrelsesformand i Phase One.

Phase One har længe været kendt af fotonørder verden over, der vil gå langt for at få fingrene i deres produkter, som kan koste op mod en halv million kroner. En pris, som kunderne er mere end villige til at betale for den danske fotofrontløbers kameraer, der er nogle af verdens bedste.

Derfor er der ikke noget nyt i, at det går godt for Phase One især i Asien, hvor interessen for luksuskameraerne er stigende. Men i løbet af de seneste tre-fire år har virksomheden skruet endnu mere op for salget ved at fokusere på et nyt område, som kan vise sig at blive langt større end den traditionelle forretning.

Efter at Silverfleet købte sig ind i virksomheden med en ejerandel på 60 pct. har de på rekordtid drejet danskerne i en mere industriel retning, hvor de knivskarpe kameraers potentiale udnyttes til landopmåling, sikkerhedsinspektion af havvindmøller, dæmninger og hele bydele.

Det har givet danskerne udsigt til deres bedste år nogensinde med en vækst på toplinjen på omkring 20 pct. hjulpet godt på vej af kunder som Google, Siemens og Lufthansa.  I 2016 omsatte de for en lige under en halv mia. kr. og tjente 116 mio. kr.  Formår Phase One at holde væksten, rammer de en omsætning på mere end 1 mia. kr. inden for de næste fire år.

»En virksomhed som vores bør vokse 20 pct. om året. Historisk er vi vokset 13 pct. om året i gennemsnit. Men både vores industrielle og vores softwareforretninger vokser 40 pct. om året, og jo større de bliver, desto mere vil de tælle i den samlede forretning,« siger adm. direktør og medejer i Phase One, Henrik Håkonsson.

Phase One er desuden med i ca. 20 pilotprojekter med selvkørende biler sammen med endnu ukendte amerikanske partnere.

BRANCHENYT
Læs også