Erhverv

Claus Meyer åbner nyt projekt i New York

Claus Meyers millionprojekt er klar til at åbne dørene i New York.

Artiklens øverste billede
Foto: Casper Dalhoff

Efter tre års arbejde og en investering på 20 mio. kr. har Claus Meyer åbnet endnu en restaurant i New York. Søndag besøgte HKH Kronprinsese Mary det nye sted i Brooklyn-bydelen Brownsville.

Projektet har været undervejs i tre år, men nu er restauranten, som samlet har kostet Claus Meyer i omegnen af 20 mio. kr. at stable på benene, endelig parat til at åbne dørene.

Søndag åbnede Claus Meyer i selskab med HKH Kronprinsesse Mary og under overværelse af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Joe & The Juice-stifter Kaspar Basse og Novo Nordisk-direktør Lars Fruergaard Jørgensen velgørenhedsprojektet og restauranten Brownsville Community Culinary Center (BCCC), skriver FødevareWatch.

Mary indvier Meyers nyeste projekt i New York

Selvom gæstelisten talte vigtige danske personager, og det hele lyder fint og flot, understreger Claus Meyer, at det handler om at hjælpe et amerikansk lokalsamfund, som har svært brug for det.

"Der har ikke været en restaurant herude, hvor man kan sidde og spise, i årtier. Det handler om at hjælpe mennesker og gøre noget godt med og igennem maden. Meyer har aldrig handlet om penge, det handler om at bruge maden til at gøre ting bedre, og jeg ville gerne gøre noget for samfundet, da jeg flyttede her til New York," siger Claus Meyer i et interview med FødevareWatch.

Et interview, som rutinemæssigt bliver afbrudt af glade ansatte og beboere, som gerne vil sige hej til ham. Og med et stort smil får mange af dem store kram af ham. Den høje danske mand er tydeligvis blevet accepteret af lokalsamfundet.

"Det var ikke let at komme herud som hvid mand i et ghettoområde næsten udelukkende med sorte. Vi skulle overbevise dem og bevise for dem, at vi faktisk mente det. At vi ikke bare ville smutte efter et år. Det har krævet enormt meget arbejde at få det her sted på benene," fortæller Claus Meyer.

Stedet er ikke alene en restaurant. Det er også et uddannelsessted, og konceptet er, at unge fra lokalmiljøet, som har haft et hårdt liv med ganske få gode chancer for at klare sig, kommer ind i et uddannelsesforløb i restauranten. Over 40 uger trænes og oplæres de som kokke, der laver mad til restauranten, er i bageriet og lærer at bage brød, samt servicerer kunderne som tjenere.

Udover køkkenfaciliteterne er der også et undervisningslokale, hvor de unge modtager undervisning i de første 10 uger af forløbet. Samlet er der ca. 36 unge i uddannelsesforløb hos Brownsville Community Culinary Center. Det nuværende hold er det tredje hold, som kører igennem programmet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.