Erhverv

Legendarisk magasin sat til salg

Magasinet Rolling Stone, der er opretshaver til en af de mest ikoniske magsinforsider i historien, er sat til salg.

Den 7. december 1980 lagde en nøgen John Lennon sig i fosterstilling henover sit livs kærlighed, Yoko Ono. Et ømt øjeblik foreviget af fotografen, Annie Leibovitz. Hvad Annie Leibovitz, Yoko Ono og John Lennon ikke vidste var, at billedet skulle blive et af de sidste af Beatles-legenden. Få timer senere blev han myrdet af en sindsforvirret fan på åben gade i New York. 

Billedet fra musikerens sidste dag i live blev senere brugt på forsiden af magasinet Rolling Stone. Et mytologisk cover, som mange fans har et forhold til, og som blev kåret som den bedste magasinforside i 40 år tilbage i 2005.

Nu sættes Rolling Stone til salg. Det skrev The New York Times søndag.

The Rolling Stone, der skriver om musik og populærkultur, blev stiftet af Jann S. Wenner på et loftværelse i San Francisco i 1967. Magasinet var i mange år definitionen af cool, den kultiverede litterære ikoner og producerede stjerneskabende forsider, der var så eftertragtede, at de inspirerede til en sang.

 

Men modvinden i forlagsbranchen har også ramt Rolling Stone. Dyre strategiske fejltagelser har gjort sit store indhug i magasinets økonomi. Ligeledes blev journalistikken belastet af en sjusket historie om voldtægter på universiteter i USA i 2014.

Derfor har Jann S. Wenner, 50 år efter stiftelsen, valgt at sætte sin majoritet af magasinet til salg. I et interview med avisen The New York Times, fortæller han, at han har måttet erkende, at magasinet vil stå overfor en svær og usikker fremtid alene.

»Jeg elsker mit job. Jeg har nydt det, jeg har nydt det længe. Men det er klogest at give slip på det nu,« sagde Jann S. Wenner til The New York Times.

Salgsplanerne blev udtænkt af Jann S. Wenners søn, Gus Wenner, der aggressivt har frasolgt aktiverne i Rollings Stone's moderselskab, Wenner Media. For nylig frasolgte selskabet to andre magasiner: Us Weekly og Men's Journal.

Jann S. Wenn har tidligere afslået et bud på 500 mio. dollars for magasinet. Det er langt mere end hvad han nok kan forvente at få i dag. Tidligere købte BandLab, en musikvirksomhed med base i Singapore, 49 pct. af aktierne for 40 mio. dollars.

BRANCHENYT
Læs også