Erhverv
0

Hedgefond-guru: Bitcoin er en boble

Ray Dalio fra Bridgewater Associates kalder bitcoin for en boble.

Kursen på bitcoins er drønet i vejret, men flere advarer imod, at det er en spekulativ boble. Foto: Rick Bowmer

Den amerikanske hedgefond-chef Ray Dalio mener, at Bitcoin er en boble. Folk hamstrer den såkaldte kryptovaluta, fordi de regner med, at de på et tidspunkt kan finde en køber, der vil betale en endnu højere pris.

De køber altså ikke Bitcoin, fordi de mener, at de har nogen som helst idé om, hvad valutaen er værd.

»Det er meget spekulativt. Folk tænker, om de kan sælge (Bitcoin, red.) for at højere pris, så det er en boble,« siger Dalio i et interview med CNBC ifølge Bloomberg.

Ray Dalios hedgefond Bridgewater Associates har 160 mia. dollars under forvaltning, og dermed er fonden blandt de største af sin slags i verden.

Ifølge Dalio er to ting afgørende for, at noget er en valuta. Det første er, at det kan brugs til at gennemføre transaktioner, og det andet er, at det kan lagre rigdom.

»Med Bitcoin kan man ikke lave ret mange transaktioner, og det er ikke let at bruge. Det er ikke ret effektivt til at lagre rigdom, fordi det er volatilt modsat guld,« siger Dalio.

Forleden var det JPMorgans topchef Jamie Dimon, der langede ud efter Bitcoin og lignende såkaldte kryptovaluer. Også Jyske Banks direktør Anders Dam har været ude med riven.

BRANCHENYT
Læs også