Erhverv

Lufthansa står klar til at overtage halvdelen af Air Berlins fly

Lufthansa har allerede sikret sig 20-40 nye fly fra konkurrent og viser interesse for 40 mere.

Foto: Michael Sohn

Tyske Lufthansa står klar til at overtage omkring 80 fly fra konkurrenten Air Berlin, som er ved at blive afviklet på grund af økonomiske problemer. Det skriver Bloomberg News.

Lufthansa har i forvejen lejet 38 fly fra Air Berlin, som flyselskabet er klar til at overtage, men derudover er det også interesseret i at købe yderligere 40 fly.

Air Berlins samlede flåde består af 140 fly, og ud over Lufthansa har britiske Easyjet og IAG - ejeren af British Airways - vist interesse for nogle af flyene.

Ifølge Bloomberg News står Lufthansa med de bedste kort på hånden til at vinde udbudsrunden.

Flyselskabet kan tilbyde 3000 ud af Air Berlins omkring 8000 ansatte et job, og jobperspektiver er et af nøglekriterierne for udvælgelse under tysk konkurslovgivning.

Flyene er tiltænkt Lufthansas lavprisselskab, Eurowings, som uanset hvad skal have 20-40 ekstra fly.

- Vi vurderer, at Air Berlin vil forlade markedet. Det betyder, at vi får mulighed for at vokse med 20-40 nye fly. De næste dage vil vise, om det bliver organisk vækst eller gennem en handel med Air Berlin, siger topchef Carsten Spohr til Bloomberg News, hvor han samtidig fortæller, at Lufthansa ikke er interesseret i Air Berlins langdistancefly.

Kreditorerne i Air Berlin mødes torsdag for at vurdere buddene, og der bliver efter planen taget en beslutning mandag.

Air Berlin gik i betalingsstandsning for nogle uger siden efter en række svære år. Flyselskabet har siden 2008 været plaget af røde tal på bundlinjen og har oparbejdet en gæld på 1,2 mia. euro.

I sidste ende valgte storaktionæren Etihad at trække stikket, og siden er flyselskabet blevet holdt flydende takket være et nødlån fra den tyske stat, mens ledelsen i mellemtiden forsøgte at sælge aktiverne.

BRANCHENYT
Læs også