Erhverv

Hvornår kommer letbanen?

Fra Odder til Grenaa kigger de rejsende forgæves efter det lovede letbane-tog. Nu er det – igen-igen – blevet forsinket. Denne gang formentlig med halvanden til to måneder. Det koster både for de rejsende og for Midttrafik.

Først skulle letbanen i Aarhus åbne i maj, så blev det i juni og senere den 23. september. Nu er åbningen udskudt på ubestemt tid, fordi Trafikstyrelsen har dumpet letbanens sikkerhed. I Odense får den kommende letbane end ikke lov at gennemføre testkørsler, før alle sikkerhedsgodkendelser er på plads. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund/Polfoto

Mens mange i Aarhus stadig er i chok over, at de længe ventede letbane-tog i fredags blev kørt i garage i stedet for at trille ud med passagerer – fordi sikkerheden ikke var i orden – undrer man sig i både Odense og København, hvor man også er i fuld gang med at bygge letbaner for adskillige milliarder kroner.

I Odense er man nået længst og regner med i december 2020 at kunne køre ud med de første passagerer. Og her bliver der ikke noget kaos med manglende sikkerhedsgodkendelse i sidste øjeblik, lyder det fra administrerende direktør Mogens Hagelskær fra Odense Letbane:..

BRANCHENYT
Læs også