Erhverv

Cowi-topchef bliver ny formand for DI

Danmarks mest indflydelsesrige interesseorganisation har valgt ny formand, og han afløser Lars Mikkelgaard-Jensen fra IBM Danmark.

Direktør Lars Peter Søbye fra Cowi afløser Lars Mikkelgaard-Jensen, IBM Danmark, som formand for DI. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

DI's hovedbestyrelse har valgt Cowis topchef, Lars-Peter Søbye, som ny formand. Han afløser Lars Mikkelgaard-Jensen fra IBM Danmark, der har været formand siden 2012.

Lars-Peter Søbye har været aktiv i DI gennem mange år og sidder i dag som medlem af DI’s Erhvervspolitiske Udvalg. Derudover er han formand for advisory board i DI Global Talent.

»Jeg er glad for den tillid, hovedbestyrelsen har vist mig ved at vælge mig til formand. Det afgørende for mig er, at DI også fremover skal være den store, samlende organisation for små og store virksomheder overalt i landet – og på tværs af brancher. DI har en helt central opgave at løfte med at tænke i helhedsløsninger, der kan styrke hele Danmarks vækst og velstand,« siger Lars-Peter Søbye i en pressemeddelse.

Lars-Peter Søbye er civilingeniør og har en mangeårig erhvervskarriere i Cowi med i bagagen. Desuden har han markeret sig i fora og debatter om innovation og bæredygtighed samt udviklingen af dansk erhvervsliv og samfundet, oplyser DI.

Managing Director og bestyrelsesformand Lars Mikkelgaard-Jensen, IBM Danmark, har valgt at forlade formandsposten efter fem et halvt år som formand i DI.

Han har været medlem af DI’s hovedbestyrelse siden 2004, af DI’s forretningsudvalg siden 2005 og DI’s Erhvervspolitiske Udvalg siden 2007. Han afløste den tidligere formand, Jesper Møller fra Toms Gruppen A/S, på formandsposten i april 2012.

Læs også
Top job