Erhverv

To danske familier skovler penge ind: Tjente næsten 1 mia. i rekordår

Familierne Westermann og Tøpholm, der står bag høreapparaterne fra Widex, har i løbet af få år fået vendt underskud til kæmpe overskud.

Jan Tøpholm og Anders Westermann anfører Widex-koncernens to ejerfamilier, som tjener flere penge end nogensinde. Foto: Widex (Collage: Finans).

To af landets rigeste familier får også råd til julegaverne i år.

For familierne Westermann og Tøpholm, der hver ejer halvdelen af høreapparatskoncernen Widex, har netop været gennem et forrygende år, hvor den samlede papirformue i familiernes fire store private holdingselskaber for første gang er kommet over 7 mia. kr.

De to familiers fire store holdingselskaber kom ud af regnskabsåret 2016/2017 med et samlet overskud på 966 mio. kr. efter skat. Til sammenligning havde de fire selskaber året forinden en indtjening på 279 mio. kr.

Faktisk skal man ikke længere tilbage end 2013/2014, før selskaberne samlet set tabte penge.

Der er altså tale om en eksplosiv udvikling i de to familiers evne til at tjene penge på selskaberne, der udover Widex også tæller investering i ejendomme og værdipapirer.

Ifølge Lars Nørgaard, der er adm. direktør i flere af familiernes holdingselskaber, var det seneste regnskabsår et, man bestemt kan være tilfreds med.

»Det gode år kan forklares med, at vi har haft en stor engangsindtægt på en ejendom, har været en del af den generelle opgang på aktiemarkedet, og at Widex-koncernen oplevede markant fremgang,« siger Lars Nørgaard, der udtaler sig på vegne af familierne.

Som Lars Nørgaard henviser til, har særligt salget af en ejendom, hvor det københavnske luksuslejlighedsprojekt Stay er beliggende, skæppet godt i kassen.

Ejendommen var ejet af selskabet GSA Invest, som familien Westermann og Tøpholm ejer sammen. Salget indbragte 359,5 mio. kr., fremgår det af GSA Invests seneste regnskab.

Selvom GSA Invest har solgt ejendommen, vil den stadig stå for udlejningen af lejlighederne, og på den måde fortsat have indtægter på Stay-projektet.

Kronjuvelen i familien Westermann og Tøpholms imperium er høreapparatskoncernen Widex, der beskæftiger over 4.000 medarbejdere. Koncernen havde i 2016/17 sit bedste år nogensinde, da både omsætningen og indtjeningen steg væsentligt.

De to ejerfamilier har begge 50 pct. af aktierne i Widex gennem selskaberne Westermann A/S og Tøpholm Holding A/S. Derfor blev det rekordstore overskud på 365 mio. kr. i Widex kanaliseret ned i disse selskaber.

BRANCHENYT
Læs også