Erhverv

Novo får gennembrud i Kina

Medicinalselskabet Novo Nordisk har fået godkendt sin vigtigste insulin i Kina.

Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, ser frem til snart at kunne sende Tresiba på markedet i Kina. Foto: Peter Hove Olesen.

Novo Nordisk får nu helt frisk skyts i kampen om at erobre en større del af det hastigt voksende kinesiske marked. Det danske medicinalflagskib har nemlig fået godkendt diabetesmidlet Tresiba i Kina.

»Der er flere voksne med diabetes i Kina end noget andet sted i verden, og vi er begejstrede for, at CFDA's (de kinesiske sundhedsmyndigheder, red.) bringer tilgængeligheden af Tresiba et skridt tættere på,« udtaler Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i en meddelelse.

Det kinesiske marked indeholder mere end 100 mio. mennesker, der lider af diabetes, men kun omkring 15 mio. af disse bliver rent faktisk behandlet optimalt eller tæt på optimalt. Det samlede antal diabetikere forventes at vokse til enorme 150 mio. mennesker allerede i 2040.

Selvom Novo Nordisk generelt har fået bedre fat på det kinesiske marked det seneste halvandet år efter en vanskelig periode inden for særligt markedet for insulin, tegner fremtiden dog ikke så rosenrød, som man ellers nok håber på det hos det danske medicinalselskab.

»Vi vil se øget konkurrence, ikke mindst fra lokale aktører. Vores svar på det er at få nye og bedre produkter på markedet. Det gælder særligt dem, vi lige nu venter på at få godkendt (særligt Tresiba, red.),« s agdeCamilla Sylvest, ansvarlig for Kina i Novo Nordisk, for nylig i et interview med Finans.

Novo Nordisk forventer at lancere Tresiba i første kvartal 2018.

BRANCHENYT
Læs også