Erhverv

Presset bagerkæde skrotter stor butikskrig

Den nye topchef i bagerkæden Emmerys gør op med sin forgangers store butiksplaner.

Emmerys, der har 30 butikker i Danmarks to største byer, slår sig op på økologi. Foto: Martin Lehmann. Foto: Martin Lehmann

Topchefen i den økologiske bagerkæde Emmerys dropper nu sin forgængers storstilede plan om at åbne 20-30 butikker i provinsen.

Efter flere store millionunderskud og en økonomi, der er hårdt presset, fastslår adm. direktør Kim Trier Mogensen, at Emmerys ikke skal brede sig ud i provinsen. Det skriver Børsen.

»Jeg ser Emmerys som et storbyfænomen, så derfor holder vi os til Aarhus og området omkring København,« siger Emmerys-direktøren.

For under to år siden lød meldingen ellers fra den forhenværende Emmerys-direktør Christian Wounlund, at Emmerys ikke kun skulle være et storbyfænomen. Som svar på rivalen Lagkagehusets store ekspansionsplaner ville Wounlund åbne 20-30 Emmerys-butikker i provinsen.

Det kommer ikke til at ske, lyder det altså nu fra Kim Trier Mogensen, der kom til som ny Emmerys-direktør i januar. Det skete, efter at Christian Wounlund havde opsagt sin stilling.

Emmerys, der har 30 butikker i Danmarks to største byer, slår sig op på økologi og har gennem en årrække haft negativ egenkapital. Senest blev det til et underskud på 1,9 mio. kr., som pressede økonomien i bagerkæden yderligere.

Ejerne af bagerkæden er Hans Henrik Preisler og den stenrige baron Johan Wedell-Wedellsborg, der er god for over en mia. kr. Han købte sig ind i Emmerys i april og sidder på cirka en femtedel af bagerkæden.

Ifølge adm. direktør Kim Trier Mogensen er planen nu at få styr på omkostningerne og kerneforretningen, inden man tænker på at åbne nye butikker. På længere sigt er det målet at slå hul på udlandet og gøre Lagkagehuset kunsten efter ved f.eks. at blive solgt til en kapitalfond, skriver Børsen.

Emmerys gik i betalingsstandsning i 2011, men blev opkøbt af Hans Henrik Preisler og Thomas Knaack.

BRANCHENYT
Læs også