Erhverv

Benzinkæde skiftede navn - det har været dyrt

På to år har Circle K tabt over 160 mio. kr. Men der er en god forklaring, siger direktør, som peger på, at både driften og salget er i klar fremgang.

Circle K Danmark driver over 200 benzinstationer, der alle er blevet omdøbt fra Statoil til Circle K, samt en række Shell-stationer, Ingo-stationer og 1-2-3-stationer. PR-foto. Pr-foto: Statoil/Circle K

Det har været en bekostelig affære at omdanne samtlige Statoil-stationer i Danmark til det nye navn Circle K.

Det afslører et nyt regnskab, som benzinkæden Circle K Danmark, tidligere kendt som Statoil Fuel & Retail, netop har offentliggjort.

Regnskabet omfatter perioden maj 2016 til april 2017. I den periode tabte Circle K 29 mio. kr. Det skal lægges oveni de 147 mio. kr., som fossede ud af benzinkæden året før.

Det nye millionunderskud kom på trods af en voldsom fremgang i omsætningen. Circle K formåede at øge sin omsætning fra 6,8 mia. kr. til 8,4 mia. kr. Det skaffede et driftsresultat på 220 mio. kr.

Alligevel var det ikke nok til rent faktisk at tjene penge, da hele regnestykket var gjort op.

»Resultatet er en konsekvens af betydelige engangsomkostninger i forbindelse med vores rebranding til Circle K og integration af 131 Shell-stationer. Operationelt har der været en betydelig forbedring ift. tidligere år,« siger Timothy Tourek, adm. direktør i Circle K Danmark.

Timothy Tourek hæfter sig ved, at Circle K bl.a. har formået at løfte salget af madvarer og kaffe med 8 pct.

»Dertil kommer, at de Shell-stationer, som vi for nyligt har overtaget, har oplevet en omgående opblomstring med store stigninger i salg af både butiksvarer og brændstof,« siger Timothy Tourek, der forventer, at de positive tendenser fortsætter i indeværende regnskabsår.

Circle K Danmark driver over 200 benzinstationer, der næsten alle er blevet omdøbt fra Statoil til Circle K.

Navneskiftet skyldes, at Statoil-koncernens detailsektion, Statoil Fuel & Retail, for få år siden blev købt af canadiske Alimentation Couche-Tard, der ejer Circle K, og som ønskede at samle hele sin koncern under dette navn.

Circle K Danmark ejer også tankstationerne Ingo og 1-2-3.

Knap 2.000 ansatte er beskæftiget i Circle K Danmark, der har en egenkapital på 2 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også