Erhverv

Superrige i USA: Vi vil ikke have så store skattelettelser

To af giganterne på Wall Street afviser, at amerikanske selskaber har behov for Trumps forslag til meget store skattelettelser. De vil hellere have den offentlige gæld nedbragt.

Artiklens øverste billede
"Verdens bedste investor" Warren Buffett mener, at det er helt unødvendigt at sænke selskabskatten med hele 15 procentpoint, som Donald Trump har foreslået. Foto: Charles Sykes/AP

Normalt skulle man tro, at topinvestorer i USA ville klappe i deres hænder af et forslag om at sænke selskabsskatten fra 35 til 20 pct.

Men nogle af verdens rigeste mænd, Warren Buffett fra selskabet Berkshire Hathaway og adm. direktør Larry Fink fra BlackRock, er imod præsident Donald Trumps skatteplaner, skriver Reuters.

Trump vil sænke selskabskatten fra de nuværende 35 pct. til blot 20 pct. Men Buffett siger, at det er alt for meget, og at det blot vil gavne de i forvejen superrige.

»Vi ejer rigtig mange selskaber (i Berkshire Hathaway, red.). Jeg tror ikke, at nogen af disse selskaber er ukonkurrencedygtige med selskaber i resten af verden på grund af den nuværende selskabsskatteprocent,« siger Warren Buffett til CNBC.

Larry Fink mener, at nedsættelsen af skatteprocenten vil øge underskuddet på USA’s finanser yderligere, og at 20 pct. under alle omstændigheder er for stort et hug nedad.

Ifølge Fink er det rigeligt med en sænkning af selskabsskatten fra 35 til 27 pct., har han fortalt til Bloomberg TV.

Trumps og mange republikanere vil have skattenedsættelserne, fordi det angiveligt vil få mange amerikanske selskaber til at flytte deres formuer hjem til USA fra lande med en lavere beskatning.

Især flere af de amerikanske techselskaber som Apple, Amazon og Microsoft har mange penge liggende i Irland, hvor selskabsskatten er betydeligt lavere.

Desuden mener Trump, at en lavere skat vil skabe flere arbejdspladser i USA, men den sammenhæng bestrides af demokraterne og flere økonomer.

Umiddelbart lyder en selskabsskat på 37 pct. af meget - den danske er på 22 pct. - men den reelle skattesats er for de fleste USA-virksomheder markant lavere. Der er nærmest et »uendeligt antal smuthuller i skattelovgivningen for multinationale selskaber,« som Reuters formulerer det.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.