Erhverv

Christian Sagild: Udramatisk afgang sker på bestyrelsens initiativ

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Fra januar skal Topdanmark have en ny administrerende direktør, og beslutningen om, at Christian Sagild ikke skal fortsætte på posten, har været længe undervejs men sker på udramatisk vis på bestyrelsens initiativ.

Det siger Christian Sagild, der fortsætter som administrerende direktør i Topdanmark frem til 1. januar, til Ritzau Finans.

- Beslutningen har været under opsejling et stykke tid. Jeg har fået noget tid siden tilkendegivet over for formandskabet, at jeg godt kunne gøre mig nogle overvejelser om, at de kompetencer, jeg har, kan bruges til bestyrelsesarbejde andre steder.

- Der var ikke noget kissejav fra mig, det var et signal. Og så har bestyrelsen syntes, at det var en god timing til at gøre det nu, og det er jeg sådan set enig i. Det er en meget udramatisk overgang, siger Christian Sagild.

Topdanmark står ifølge Christian Sagild i en digital omstillingsperiode, hvor der arbejdes på at gøre arbejdet mere strømlinet og digitalt, så kunderne nemmere, hurtigere og enklere kan få løst deres forsikringsmæssige problemer, og den nuværende administrerende direktør peger på, at det kan være klogt at skifte ud tidligt i den proces.

- Det er en proces, som kommer til at løbe i mange år. Og i den forstand kan man godt sige, at hvis man står og alligevel på et eller andet tidspunkt skal foretage en udskiftning på grund af min dåbsattest, så kan det være meget klogt at gøre det så tidligt, at man har en ny mand til at tegne den retning, man vil have i fremtiden, siger Christian Sagild.

Kursen for Topdanmark-aktien stiger fredag med 0,2 pct. og handles nu til 240,90 kr.

BRANCHENYT
Læs også