Erhverv

Brødre tjener 44 mio. kr. på at handle med fødevarer

Brødrene Tom og Bo Andersen har gjort det til en lukrativ forretning at købe og sælge fødevarer via selskabet Tomex. Selskabet leverer for fjerde år i træk et rekordregnskab.

For fjerde år i træk vokser både omsætningen og indtjeningen i handelsvirksomheden Tomex.

Virksomheden, der har hovedkontor i Aalborg, har netop offentliggjort sit 2016/17-regnskab, hvor omsætningen er øget til 1,6 mia. kr., mens resultat før skat er vokset til 44 mio. kr.

Begge dele er nye rekorder for Tomex, som er en handelsvirksomhed, der køber og sælger fødevarer. Tomex afsætter primært sine varer til fødevareindustrien og cateringvirksomheder og i mindre grad til detailhandlen.

Ifølge ledelsesberetningen i det aktuelle regnskab er indtjeningen det seneste år forbedret »på grund af en gunstig udvikling i alle markeder«. Fremgangen har været større end ventet, og indtjeningen er derfor højere end budgetteret. Ledelsen betegner udviklingen på både top- og bundlinje som tilfredsstillende. For indeværende regnskabsår forventer selskabets ledelse en fortsat stigende omsætning og en stabil indtjening.

Tomex har i løbet af de seneste fire år øget omsætningen 33 pct., mens indtjeningen er forbedret 114 pct. Denne udvikling skal ses i lyset af, at Tomex opererer i et ekstremt konkurrencebetonet marked, hvor marginerne er meget smalle.

Tomex har det seneste år øget egenkapitalen til 106 mio. kr., og de penge er forrentet med 34 pct.

Der lægges op til at udbetale et udbytte på 25 mio. kr. til selskabets ejere, som først og fremmest er stifteren Tom Andersen og dennes bror Bo Andersen. Tom Andersen grundlagde Tomex i 1988 og begge brødrene arbejder stadig i virksomheden som henholdsvis adm. direktør og økonomidirektør.

Brødrene ejer Tomex via deres respektive holdingselskaber, som endnu ikke har offentliggjort 2016/17 regnskab. I 2015/16-regnskaberne var der i hvert af selskaberne en egenkapital på 89 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også