Byret ophæver navneforbud i Atea-sag
Afgørelsen er kæret, og medierne er derfor fortsat forhindret i at nævne navnene på de tiltalte i Atea-sagen
Retten i Glostrup har tirsdag formiddag ophævet navneforbuddet for de syv tiltalte personer i danmarkshistoriens største sag om bestikkelse, den såkaldte Atea-sag.
Afgørelsen blev omgående kæret af flere forsvarsadvokater, og byretten accepterede at give kæren opsættende virkning, så navneforbuddet opretholdes, indtil landsretten har taget stilling til spørgsmålet.
Dommeren lagde i sin begrundelse for kendelsen vægt på sagens karakter og grovheden af de forhold, som de tiltalte beskyldes for at have begået.
»Da sagen har væsentlig samfundsmæssig betydning, finder retten, at hensynet til de tiltalte må vige for de samfundsmæssige hensyn,« sagde dommeren.
Det var TV2, der bad om at få navneforbuddet ophævet. TV-stationen fik opbakning fra de tilstedeværende medier, ligesom bagmandspolitiets anklager, Jørn Thostrup, ligeledes mente, at forbuddet skulle ophæves.
»Den samfundsmæssige betydning er særdeles stor, og der er en meget stor offentlig interesse i at kunne dække sagen. Det er en sag, hvor der er rejst tiltale for meget grove forhold, og selv om beløbene ikke er så store, så har sagen en grovhed, som er af større karakter, end beløbene oplyser om,« sagde Jørn Thostrup.
Der er otte tiltalte i sagen: Tre tidligere chefer fra Region Sjælland samt fire tidligere chefer fra Atea. Derudover er Atea tiltalt som selskab. Atea er ikke omfattet af navneforbuddet.
Landsretten vil sædvanligvis behandle en kendelse om navneforbud i løbet af få dage.
Læs Finans' gennemgang af Atea-sagen her: