Erhverv
0

Endelig: Golfbold på vej med indbygget GPS

En smart golfbold, som man altid kan finde igen, bliver klar til salg i sommeren 2018.

Sådan skal den kommende geniale goldbold se ud inden i. Men et elektronisk hjerte. Illustration: OnCore Golf

Spiller du golf? Og har du brugt lang tid på at finde en bold, der bare ikke vil findes? Nu er løsningen på vej:

En golfbold med indbygget GPS, der fortæller, hvor bolden ligger inden for en fejlmargin på ca. 30 cm.

Det er producenten af golfbolde, OnCore Golf, der har fået patent på teknologien. Selskabet regner med at kunne præsentere en fuld funktionsdygtig prototype til det årlige PGA Show 2018 (Professionel Golfers Association), skriver Forbes.

Prisen bliver ca. 160. kr. pr bold, og den kommer meget passende til at hedde "Genius Ball". Det forventes, at de første kommercielle bolde kommer i handlen næste sommer.

»Golfspillere efterspørger i den grad teknologi og information, og vores nye "bold med hjerne" vil kunne give dem begge dele,« siger Bret Blakely, der er medstifter af OnCore Golf.

OnCore's nye bold vil udover lokalisering kunne fortælle golfspilleren, hvor højt bolden flyver, hvor stor kraft den er blevet ramt med, udgangshastigheden fra tee off, hvor lang tid den holder sig i luften, hvor langt den er rullet efter at have ramt jorden og masser af andre tekniske detaljer.

Teknologien i den nye bold skal kunne kobles til en app på mobiltelefonen, og spilleren kan derefter se en grafisk fremstilling af sine slag og sammenligne med tidligere slag og baner.

Tidligere har det været et problem at fremstille elektronik, der kunne tåle at blive ramt så hårdt og som var billig nok. Den nye bold kan tåle at blive ramt med en slag, der svarer til en kraft på næsten 20.000 G. Hvis man eksempelvis som pilot foretager en pludselig manøvre i et jetfly er påvirkingen til sammenligning typisk mellem 9 og 12 G. G-kraften er en måleenhed for den acceleration en person eller genstand udsættes for.

BRANCHENYT
Læs også