Erhverv
0

Spring sikkerheds-køen over i lufthavnen - og gå gennem et akvarium

Storlufthavnen i Dubai vil have køer med rejsende fjernet. Og den tager en lidt utraditionel metode i brug.

Lufthavnen i Dubai vil gøre det lettere og hurtigere at være flyrejsende. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili, File

Rejsende i den internationale storlufthavn i Dubai kan fra næste år komme hurtigere frem til flyet.

Frem for at skulle stå i kø for kontrol af identitet skal de gå igennem en lille tunnel, der ligner et akvarium, og som har installeret 80 kameraer, der scanner de rejsendes ansigter og iris.

Det skriver den arabiske avis The National.

For enden af tunnellen vil rejsende, som allerede er registreret på forhånd via en 3D-scanner, få enten en grøn besked med ønsket om en god rejse. Skal den rejsende undersøges nærmere, dukker en rød markering op.

Tunnelen indrettes som et akvarium med fisk, som svømmer rundt.

Tiltaget er et af flere, som luftfartsmyndighederne i De Forenede Arabisk Emirater har taget for at ændre kontrollen i Dubai.

»Fiskene er tænkt som en slags underholdning og noget nyt for de rejsende. Men samtidig er målet med fiskene at få de rejsende ud i alle hjørner af tunnellen for, at kameraerne kan dække vedkommendes ansigt,« udtaler generalmajor Gen Obaid Al Hameeri fra Dubai Residency and Foreign Affairs.

Det oplyses også, at de digitale fisk i tunnelen i øvrigt kan erstattes af andre lysende objekter - eller eksempelvis præsentere et ørkenlandskab.

De første udgaver af den biometriske grænsekontrol vil være klar i 2018 i terminal 3 i Dubai International Airport. De øvrige terminaler følger efter i 2020.

BRANCHENYT
Læs også