Erhverv
0

Tusindvis af iværksætterselskaber står foran tvangslukning

"Det er svært at forklare, andet end at flere selskaber er blevet sjuskede og snydende, mener Tom Vile Jensen erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer.

Erhvervsstyrelsen vil lukke flere tusinde selskaber, der ikke har overholdt reglerne for virksomhedsdrift. Det skriver Berlingske Business.

De flere end 10.000 selskaber har ikke indberettet årsregnskab, og flere af dem har undladt af oplyse, hvem virksomhedens reelle ejere er. Det forventes, at en stor del af de lukningstruede virksomheder er iværksætterselskaber, også kaldet IVS'er, der kan stiftes for en krone i startkapital.

Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR Danske Revisorer, mener, at overvægten af iværksætterselskaber skyldes en stigning i "snyd og sjusk".

- Vi må formode, at IVS'erne er overrepræsenterede i de tal her. Det er isoleret set et meget højt tal under en højkonjunktur, og det er svært at forklare, andet end at flere selskaber er blevet sjuskede og snydende, skriver Tom Vile Jensen i en mail til Berlingske Business.

De mange tvangslukninger kan ende med at blive en dyr fornøjelse for staten. I sidste uge kunne DR Nyheder fortælle, at det koster op mod 10.000 kr. at tvangsopløse et iværksætterselskab.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra erhvervsminister Brian Mikkelsen.

BRANCHENYT
Læs også