Erhverv

Stifter blev genindsat som direktør efter drama: Nu tjener Hay mere end nogensinde

Den danske designvirksomhed Hay har forbedret bundlinjen med 75 pct. og er tæt på at omsætte for en milliard.

I det seneste regnskab kan designvirksomheden præsentere et rekordstort overskud. Et regnskabsår, hvor stifteren, Rolf Hay, har haft ansvaret for driften i direktørstolen. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Det var ikke meningen. Men i september 2016 blev Rolf Hay pludselig genindsat som direktør i sin egen virksomhed, Hay, efter et dramatisk farvel til den daværende direktør. Og det har Rolf Hay gjort godt.

Regnskabsåret 2016/17 var endnu et rekordår, og Nine United Denmark A/S, der er selskabet bag Hay, er godt på vej mod en milliardomsætning.

Selskabet, som designer møbler og interiør, omsatte for ca. 926 mio. kr., hvilket er en stigning på ca. 66 mio. kr. sammenlignet med regnskabsåret før.

Siden stiftelsen af Hay har virksomheden, i store træk, været i konstant vækst. Derfor er det måske ikke så overraskende, at det er endnu et godt regnskab, virksomheden præsenterer. Men det er alligevel lykkedes virksomheden, med Rolf Hay ved roret, at styre resultatet mod nye højder.

Samlet set kom Hay ud med et overskud efter skat på knap 72 mio. kr. Det er hele 75 pct. mere end året før, da overskuddet var ca. 41 mio. kr.

Det positive årsresultat bidrager til en fortsat voksende egenkapital, der siden 2012 er mere end tredoblet fra 53,6 mio. kr. til ca. 192, 8 mio. kr. i det nyeste regnskab.

I regnskabet skriver ledelsen, at resultatet er »tilfredsstillende,« og man forventer »en fortsat positiv udvikling i de kommende regnskabsår.«

Rolf Hay blev indsat som direktør, da den daværende direktør blev fyret. Det skete efter, at det kom frem, at direktøren tidligere har været dømt for bedrageri og underslæb i en anden virksomhed.

I juni 2017 forlod Rolf Hay igen direktørposten til fordel for den nuværende direktør, Henrik Ellebæk Steensgaard.

Hay er ejet af Bestseller-milliardæren Troels Holch Povlsen og Rolf Hay, der stiftede virksomheden tilbage i 2002 sammen med sin kone, Mette Hay. Virksomheden opererer globalt og har forhandlere i de fleste lande, samt flagskibsbutikker i Europa og Asien.

BRANCHENYT
Læs også