Finans

A.P. Møller gennemtrumfer sin vilje: Danske Bank får ny bestyrelse

Aktionærerne har på en ekstraordinær generalforsamling valgt Karsten Dybvad og A. P. Møller-manden Jan Thorsgaard Nielsen ind i Danske Banks bestyrelse. De skal udgøre det nye formandskab.

Artiklens øverste billede
Karsten Dybvad blev fredag valgt ind i Danske Banks bestyrelse, hvor han skal være ny formand. Foto: Maud Lervik

En ny formandsduo bliver nu sat i spidsen for Danske Banks bestyrelse og er dermed klar til at rydde op i landets største bank, som er martret af en af verdens største hvidvaskskandaler.

Fredag eftermiddag blev Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad, og A. P. Møller Holdings investeringsdirektør, Jan Thorsgaard Nielsen, valgt ind i Danske Banks bestyrelse. Den skal nu konstituere sig, og der er lagt op til, at det bliver med de to nyvalgte som henholdsvis formand og næstformand.

Det skete på en velbesøgt ekstraordinær generalforsamling, der blev afholdt i DGI Byen i København efter anmodning fra storaktionæren A. P. Møller.

Allerede da Danske Bank i september offentliggjorde sin hvidvaskundersøgelse, meddelte den hidtidige formand, Ole Andersen, at han var på vej ud.

Ifølge Finans’ oplysninger var det kulminationen på et forløb, hvor der internt i bestyrelsen har været dyb uenighed om, hvor store konsekvenser hvidvasksagen skulle have for de bestyrelsesmedlemmer, der har siddet på deres poster i årevis - og dermed imens sagen udspillede sig.

Udgangen blev en model med en stor udrensning, hvor fire bestyrelsesmedlemmer forlader banken. De to går nu. Udover Ole Andersen stopper det menige medlem Jørn P. Jensen, der har været formand for bestyrelsens revisionsudvalg.

På den ordinære generalforsamling næste forår udskiftes yderligere to medlemmer, når den hidtidige næstformand, Carol Sergeant, og Rolv Erik Ryssdal forlader banken.

For Karsten Dybvad bliver den første og vigtigste opgave at stå i spidsen for arbejdet med at finde bankens nye topchef.

Kandidater som Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, og nationalbankdirektør Lars Rohde bliver i finanskredse nævnt som værende med i favoritfeltet. Nordeas nummer to, danskeren Torsten Hagen Jørgensen, nævnes også som en af de få danske bankfolk, der har ledelseserfaringen og tyngden til at overtage topposten hos konkurrenten.

Endelig nævnes Danske Banks midlertidige direktør, Jesper Nielsen, som en mulig permanent løsning. Det forudsætter dog, at han af Finanstilsynet kan blive godkendt til jobbet på permanent basis.

Den pensionerede ingeniør Arne Bostrøm stillede på egen hånd op som nyt bestyrelsesmedlem, men blev ikke valgt.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.