Finans

New York skubber London af tronen som verdens finanshovedstad

Står det til verdens finansledere, er det nu New York, der er verdens finansielle centrum, viser ny rundspørge.

Artiklens øverste billede
Direkte adspurgt svarer 44 pct. af finansbosserne, at New York stadig sidder på tronen om fem år, mens 21 pct. svarer London. Arkivfoto: J. David Ake

Usikkerheden omkring brexit har fået verdens finansbosser til vende ryggen til London og i stedet skue over Atlanterhavet til New York.

Ifølge en rundspørge, som det amerikanske konsulenthus Duff & Phelps har foretaget blandt 183 direktører og topchefer i den internationale finansverden, har New Yorks Wall Street skubbet Londons City-distrikt af pinden som verdens finansielle centrum.

Det skriver erhvervsmediet Reuters.

I rundspørgen, som omfatter ledende medarbejdere fra primært investeringsbanker, hedge- og kapitalfonde samt børshuse, svarer 52 pct. af de adspurgte, at de i dag anser New York som verdens finansielle centrum, mens kun 36 pct. af de adspurgte fortsat mener, at titlen tilhører London.

»Sidste år kastede brexit en skygge af usikkerhed over den britiske økonomi. Den usikkerhed har nu udviklet sig til en regulær krise,« skriver det amerikanske konsulenthus om undersøgelsens resultater.

Da Duff & Phelps sidste år lavede en lignende undersøgelse, pegede 53 pct. af de adspurgte finanspinger på den britiske hovedstad, mens kun 42 pct. angav på New York som finanshovedstad.

Ser man fem år frem i tiden, er det dog mere usikkert, hvilken by der står til at indtage rollen som globens finansielle omdrejningspunkt.

Direkte adspurgt svarer 44 pct. af finansbosserne, at New York stadig sidder på tronen om fem år, mens 21 pct. svarer London.

De to storbyer bliver udfordret Hong Kong med 12 pct. I 2018 var det kun 3 pct. af de adspurgte, som nævnte den tidligere britiske koloni.

Lige efter Hong Kong peger en mindre andel også på Shanghai (9 pct.), Frankfurt og Dublin (begge 4 pct.) som fremtidens finansielle centrum.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.