Coronavirus giver Fynske Bank utilfredsstillende millionunderskud
Udbruddet af coronavirus har i den grad gjort livet surt for Fynske Bank i første kvartal.
Facit for kvartalet er et nettounderskud på 17,1 mio. kr. på grund af et ledelsesmæssigt skøn til nedskrivninger og uro på de finansielle markeder.
I samme periode af 2019 gav kvartalet et overskud på 23,6 mio. kr., og resultatet er da heller ikke et, som administrerende direktør Petter Blondeau er tilfreds med.
- Isoleret set er det naturligvis ikke et resultat, vi kan være tilfredse med. Men situationen taget i betragtning er det ikke så overraskende, at vi også er påvirkede af den globale uro på finansmarkederne, siger han i en kommentar til regnskabet.
Fynske Bank har i kvartalet ud fra et forsigtighedsprincip mernedskrevet 1 pct. af bankens udlån for at komme udfordringerne oven på krisen i forkøbet.
Nedskrivninger på udlån beløb sig i kvartalet til samlet 20,1 mio. kr., mens der sidste år var en tilbageførsel på 3,3 mio. kr. i kvartalet.
På de finansielle markeder havde banker et tab på kursreguleringer på 10,1 mio. kr. I 2019 gav posten et overskud på 12,2 mio. kr.
- Kigger vi ud over den verserende krise, så glæder vi os over, at de finansielle markeder er begyndt at rette sig igen, siden de var hårdest ramt i marts måned.
Og hos Fynske Bank har vi faktisk fornuftigt gang i butikken i en udfordrende tid for alle, lyder det fra direktøren, der ser lyst på fremtiden på den lidt længere bane.
Fynske Bank suspenderede ligesom flere andre børsnoterede selskaber sine forventninger til 2020 i marts på grund af usikkerheden som følge af coronakrisen.
Nu er der dog kommet så meget ro på, at banken igen tør give forventninger. Facit for 2020 ventes nu at blive et resultat før skat på 10-35 mio. kr.
Der er dog en del under forventningen, da regnskabsåret blev indledt. Her spåede banken et resultat før skat i niveauet 35-45 mio. kr.
Aktien i Fynske Bank er torsdag middag ikke handlet på børsen i København, men lukkekursen var onsdag 67 kr. I år har aktien tabt 12,4 pct. af sin værdi.
/ritzau/FINANS