Finans

Forbrugerrådet efter problemer med gældsinddrivelse: Undersøg alle banker

Det er vigtigt, at der er styr på gældsinddrivelsen, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Artiklens øverste billede
Finanstilsynets undersøgelse viser, at der var problemer eller mulige fejlkilder i tre af fem af landets største finanshuse. Dertil kommer problemerne i Danske Bank. Foto: Lars Krabbe.

Det skal undersøges, hvor dybt problemerne med gældsinddrivelsen stikker i den finansielle sektor i Danmark. Derfor bør Finanstilsynet lave en undersøgelse af alle pengeinstitutter i Danmark.

Sådan lyder opfordringen fra Forbrugerrådet Tænk, efter at Finanstilsynet har meldt ud, at der er fundet problemer i tre af fem af landets største finanshuse. Samlet var flere tusinde kunder fra Jyske Bank, Nordea og Nykredit omfattet, mens der ikke blev konstateret problemer i Sydbank eller Spar Nord.

»Nu har man undersøgt de største, men hvad med de mindre pengeinstitutter? Jeg synes, at man skal få det undersøgt. Det bør være et fokusområde, og når man alligevel er på tilsyn, så burde man også undersøge netop dette område,« siger Morten Bruun Pedersen.

Ifølge Finanstilsynets har problemerne med gældsinddrivelsen berørt ca. 5.000 kunder i Jyske Bank, i Nordea drejer det sig om »færre end 3.500« kunder, mens der i Nykredit er tale om ca. 200 sager.

»Det er rigtig godt, at Finanstilsynet har taget en runde, efter det der kom frem i Danske Bank. For det var grimt. Dette er i en noget mindre skala, men det er et vigtigt område, og det er vigtigt, at der er styr på det, for selv om man er dårlig betaler, har man rettigheder,« siger Morten Bruun Pedersen.

Han peger på, at konsekvenserne af sagerne kan være omfangsrige.

»Hvis man f.eks. har fået opgjort sin gæld forkert, kan man ende med en skatteregning, fordi man har fået et for højt fradrag, og det kan være, at f.eks. dødsboer er blevet opgjort forkert, Så det spreder sig som ringe i vandet,«

Problemerne i Jyske Bank, Nordea og Nykredit er kommet frem på baggrund af en undersøgelse, som Finanstilsynet iværksatte efter skandalen i Danske Bank. Her afdækkede TV2 og Berlingske, at man i Danske Bank i mange år havde opkrævet for meget fra visse kunder i inkassoafdelingen. Og samtidig kom det frem, at banken var fortsat med at gøre det, selv om der internt i banken var kendskab til problemerne.

»Gældsinddrivelsessagen har været skadelig for tilliden til det finansielle system, og det er vigtigt, at kunderne kan have tillid til, at deres bank behandler dem ordentligt og ikke opkræver mere end banken har ret til,« udtaler Finanstilsynets direktør Jesper Berg i en pressemeddelelse i forbindelse med undersøgelsen af de fem store finanshuse.

Finans forsøger at få en kommentar fra Finanstilsynet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.