Finans

Spenn Technology-aktien er på en måned steget med 1.400 procent

First North-selskabet, der tidligere hed NPinvestor.com, har set sin aktiekurs eksplodere efter fusion med norske Blockbonds.

Artiklens øverste billede
Det er især de seneste to uger, at Spenn Technology-aktien er blæst i vejret. Foto: Screenshot Infront

Et selskab på den nordiske vækstbørs Nasdaq First North har i løbet af en måned tidoblet sin markedsværdi.

Det drejer sig om Spenn Technology, som indtil for nylig hed NPinvestor.com. Alene siden den 14. april er kursen gået fra 0,57 kroner til næsten 8 kr. stykket.

NPinvestor.com meddelte den 29. marts i år, at det havde indgået en aftale med norske Blockbonds. Aftalen går på, at NPinvestor.com i et slags omvendt opkøb skal overtage Blockbonds og skifte navn til Spenn Technology.

Til gengæld skal Blockbonds ejere modtage 99,48 pct. af aktierne i Spenn Technology.

Under en generalforsamling den 26. marts vedtog NPinvestor.com at bemyndige bestyrelsen til at udstede mellem 2,26 mia. og 2,38 mia. nye aktier til en værdi à 0,10 kr. stykket.

Som man kan se på Nasdaq, eksisterer der lige nu ca. 10 mio. aktier. Mængden af aktier vil altså blive mere end 200-doblet.

»Hold da fast. Det er et helt abnormt tal. Der er jo udsigt til en syndflod af aktier,« siger Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.

Det blev ydermere vedtaget på samme generalforsamling, at bestyrelsen fem år frem vil have ret til at udstede yderligere 327 mio. aktier til en værdi à 0,10 kr. stykket. Bestyrelsen har selv fortegningsret til disse aktier.

Aftalen mellem NPinvestor.com og Blockbonds blev til på baggrund af en værdiansættelse af Blockbonds på 1,4 mia. kr. Ifølge fondsbørsmeddelelsen skal Blockbonds modtage 99,48 pct. af aktierne i Spenn Technology i begyndelsen af årets tredje kvartal.

Blockbonds er et norsk selskab, der beskæftiger sig med blockchain-teknologi. Deres primære produkt er en app, Spenn, der henvender sig tredjeverdensborgere.

Spenn-appen lader brugere åbne en form for bankkonto, hvorfra de kan overføre og modtage digitale valuta gennem en blockchain.

NPinvestor.com-aktien var forud for det nylige opsving på en flerårig nedadgående kurve. Selskabets regnskaber i de tre seneste år, 2020, 2019 og 2018, viste underskud på henholdsvis 6,1 mio. kr, 8,8 mio. kr. og 6,5 mio. kr.

I løbet af 2020 investerede NPinvestor.com i at skabe en kryptobørs, der hedder Cph. Crypto, hvor folk kan handle med kryptoaktiver som Bitcoin og Ethereum.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.