Finans

Danske Bank overgår forventningerne - lander overskud på 3,1 mia. kr.

Landets største bank har klaret sig bedre igennem årets første kvartal, end analytikerne havde ventet.

Artiklens øverste billede
Foto: Philip Davali

Danske Bank har fået en så god start på året, at den har overgået analytikernes forventninger. Det viser det regnskab for første kvartal, som landets største bank har offentliggjort onsdag morgen.

Indtægterne steg med 17 pct. til 10,8 mia. kr. i kvartalet, mens driftsomkostningerne faldt med 2 pct. sammenlignet med samme periode i fjor, så de endte på 6,3 mia. kr. Det var med til at bringe resultatet efter skat op på 3,1 mia. kr.

»Der var en positiv udvikling i indtægterne i hele forretningen, og efterhånden som vi har øget vores effektivitet, ser vi også resultaterne af vores omkostningstiltag. Vi har gjort fremskridt i forhold til eksekveringen af vores 2023-ambitioner,« udtaler Carsten Egeriis, der er adm. direktør i Danske Bank, i forbindelse med regnskabet.

»Vores diversificerede forretningsmodel, et robust kapitalgrundlag, høj kreditkvalitet, relevante rådgivningsydelser og meget dedikerede medarbejdere giver os et godt udgangspunkt for den fortsatte omstilling hen imod at blive en endnu mere konkurrencedygtig bank,« lyder det videre fra Carsten Egeriis.

Analytikerne havde på forhånd ventet, at Danske Banks samlede indtægter i kvartalet ville lande på 10,5 mia., mens de havde ventet, at omkostningerne ville ende på 6 mia. kr., og endelig havde de regnet med et resultat efter skat på 2,8 mia. kr. På to af tre af disse punkter slog banken altså forventningerne.

Kvartalet bød på en stigning i udlånet på 3 pct., og kombineret med de lavere omkostninger resulterede det i en egenkapitalforrentning på 7,5 pct. Til sammenligning lå egenkapitalforrentningen på minus 3,8 pct. i første kvartal 2020, som var voldsomt præget af coronapandemien.

»God kundeaktivitet skabte pæn vækst i forretningen på mange af vores nordiske markeder i 1. kvartal. Selv om nettorenteindtægterne var påvirket af pres på marginalerne, så vi en positiv udvikling i både nettogebyrindtægterne og handelsindtægterne, der blandt andet blev skabt af vores kapitalmarkedsplatform. Vores kommercielle momentum, effekten af vores omkostningstiltag og stærke kreditkvalitet giver os gode forudsætninger for at kunne nå vores finansielle mål for året,« udtaler Stephan Engels, der er finansdirektør i Danske Bank, i forbindelse med regnskabet.

Og netop forventningerne til året er der ikke blevet ændret på. Danske Bank venter dermed stadig, at den vil komme igennem året med et resultat efter skat i intervallet 9 til 11 mia. kr. 

(mio. kr.) Q1 2021 Q1 2020
Nettorenteindtægter 5.450 5.560
Nettogebyrindtægter 3.402 3.240
Handelsindtægter 1.266 141
Øvrige indtægter 195 186
Indtægter i alt 10.805 9.227
Driftsomkostninger 6.273 6.385
Resultat før nedskrivninger 4.531 2.842
Nedskrivninger på udlån 497 4.251
Resultat før skat 4.054 -1.663
Årets resultat 3.139 -1.289

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.