Finans

Udenlandske børshuse har sat sig tungt på fondsbørsen

Udenlandske medlemmer af Nasdaq Copenhagen står for over 80 pct. af den daglige omsætning.

Artiklens øverste billede
De udenlandske børsmæglere tegner sig for en større og større andel af handlen med aktier på fondsbørsen. Arkivfoto: Sebastian Johan Lund

Den danske fondsbørs bliver mere og mere international.

De børsmæglere, som er medlemmer af Nasdaq Copenhagen, har i de seneste år stået for en større og større andel af den daglige omsætning på børsen, og i sommer nåede andelen det hidtil højeste niveau nogensinde.

Mens den tilbage i begyndelsen af 2008 lå på ca. 35 pct., nåede de udenlandske medlemmers andel af den daglige omsætning i juli op på 82 pct.

Det viser tal fra Nasdaq Copenhagen.

»En af de vigtigste årsager til dette er den høje kvalitet af markedet og de børsnoterede selskaber, hvilket gør det attraktivt for udenlandske investorer at investere i danske selskaber. Hertil kommer, at de danske selskaber er meget langt med deres strategier for bæredygtighed, og at en lang række selskaber i dag allerede betegnes som grønne selskaber,«udtaler Nikolaj Kosakewitsch, der er adm. direktør for Nasdaq Copenhagen, i en skriftlig kommentar.

Ifølge Nasdaq Copenhagens øverste chef har den udenlandske tilstrømning haft den positive effekt, at likviditeten på børsen er blevet bedre.

»Derudover er de blevet mere komfortable med selskaberne under hovedlisterne, der for Københavns Fondsbørs’ vedkommende betyder selskaber udenfor C25. Vi har set flere udenlandske aktører mere aktive i mid og small cap, og endda også i First North-segmentet,« lyder det fra Nikolaj Kosakewitsch.

Hvorvidt udviklingen vil fortsætte, er svært at spå om, lyder det fra Nasdaq Copenhagen.

»Det danske aktiemarked har klaret sig rigtig godt i mange år relativt til andre markeder. Så hvis eksempelvis danske asset owners fortsat vil begrænse deres ejerandel i danske aktier til en bestemt procentdel af deres samlede formue, vil den udenlandske ejerandel stige,« forklarer Nikolaj Kosakewitsch.

»Men på medlemssiden er denne driver ikke just præcis videnskab, for de danske asset owners bruger også udenlandske mæglere. Men man kan som udgangspunkt godt sige, at jo bedre Danmark som aktiemarked klarer sig relativt, jo større vil ejerandelen fra udlandet og dermed også den udenlandske handelsaktivitet blive, da udenlandske investorer primært vil bruge udenlandske banker til at tilgå markedet,« lyder det fra Nikolaj Kosakewitsch.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.