Serier

Bekymring over et stigende antal coronasmittede i Tyskland

Antallet af daglige nye coronatilfælde er stigende i vores naboland, og i Sachsen advares der nu om »anden bølge«.

Corona rammer verden
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

I Tyskland er antallet af nye daglige smittede med coronavirus i denne uge steget fra et tal på omkring 500 til over 800.

De nye tal, som blev offentliggjort af Robert Koch-Instituttet (RKI) fredag, er ifølge instituttet »meget bekymrende« og bliver nøje overvåget.

»En yderligere forværring af situationen må for enhver pris undgås. Dette vil kun lykkes, hvis hele befolkningen fortsat tager ansvar, f.eks. ved konsekvent at overholde reglerne for afstand og hygiejne,« anfører RKI i sin rapport fredag.

I delstaten Sachsen advarer ministerpræsident Michael Kretschmer sågar om, at Tyskland har bevæget sig ind i anden bølge af pandemien.

»Vi har nye klynger af inficerede hver dag, og tallene kan ende med at blive meget høje,« siger Michael Kretschmer til avisen Rheinischen Post.

Også landets sundhedsminister ser med bekymring på de stigende smittetal, som ifølge RKI skyldes flere forskellige udbrud, der kan spores tilbage til begivenheder som familiefester, fritids- og rejseaktiviteter samt til arbejdspladser.

Efter at det blev klart, at en familie fra byen Cottbus havde taget coronasmitte med til Tyskland fra ferieøen Mallorca, meddelte sundhedsministeren Jens Spahn fra CDU fredag i en pressemeddelelse, at der ville blive indført gratis coronatests for folk, der vender hjem fra udlandsrejser.

»Alle, der kommer hjem fra en rejse, skal i løbet af tre dage kunne lade sig teste,« lød beskeden fra sundhedsministeren, som også meddelte, at der i den forbindelse vil være mulighed for at blive testet i lufthavnen umiddelbart efter landing.

Det er frivilligt at lade sig teste for coronavirus, når man kommer hjem fra en rejse. Men hvis man ikke ønsker at lade sig teste ved hjemkomst, skal man gå i karantæne i 14 dage, lyder beskeden fra forbundsregeringen.

Fredag lå smittetrykket i Tyskland på 1,16. Tallet dækker dog over store lokale variationer på grund af forskellige udbrud. I denne uge blev et udbrud på slagteriet Tönnies observeret, og siden er 30 medarbejdere ifølge dpa blevet testet positive.

WHO har tidligere advaret om, at coronavirus i Europa kan blusse op på ny, efterhånden som landene slækker på restriktionerne.

I slutningen af juni lød det dog fra WHO’s regionale direktør for Europa, Hans Kluge, at man var mest bekymret for en ny bølge af coronavirus til efteråret ville ramme samtidig med andre sæsonbetonede sygdomme som influenza og andre virussygdomme.

BRANCHENYT
Læs også