New Articles
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny digital rugekasse for byudvikling

I 2050 estimeres det, at to tredjedele af jordens befolkning – på det tidspunkt ca. 7 mia. mennesker – vil bo i byerne. Den massive urbanisering er en kæmpe udfordring, når byerne skal udvikles og gøres parate til at håndtere tilvæksten. Det gælder også København, hvor Erhvervsministeriet, Realdania og Københavns Kommune i 2016 lancerede Bloxhub, et non-profit netværk for virksomheder, forskningsinstitutioner og organisationer. I foråret rykkede det ind i et nybygget domicil på havnefronten ved Langebro i København, hvor målet netop er at skabe et fælles forum for bedre byudvikling.

»Vores fornemmeste opgave er at facilitere og fungere som matchmaker, det vil sige skabe kontakt mellem de interessenter, netværket består af,« siger direktør Torben Klitgaard.
Han tilføjer, at den grundlæggende idé naturligvis er at opnå en synergieffekt, som betyder, at hver enkelt interessent bliver mere innovativ og er med til at løfte opgaven i samlet flok. Det nye domicil, der blev indviet i maj, byder rent fysisk på denne mulighed, idet de virksomheder og organisationer, der er medlemmer, enten kan leje kontorfaciliteter eller købe adgang til et loungeområde, hvor man kan afholde møder og være sammen med de øvrige interessenter...

BRANCHENYT
Læs også