New Articles
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvad med en global fællesvaluta?

Trods snakken om globalisering og dennes skadevirkninger flakker penge ikke rundt i verden for at afsøge muligheder. Normalt bliver de hjemme.

Det er nærved en forslidt sandhed, at deltagelse i eurosamarbejdet forværrede krisen i Grækenland. Eftersom Grækenland ikke har sin egen valuta, kunne det ikke forbedre sin konkurrenceevne og øge sin vækst ved at devaluere, lyder det. Nok er devaluering et værdifuldt redskab, men jeg tror, at det ville være til gavn for de fleste lande og virksomheder, dersom verden og ikke blot Europa indførte en fælles valuta.

Nutidens fragmenterede finansielle verden er uretfærdig. På den ene side er der Danmark, der har en så stor valutabeholdning, i egen mønt samt i fremmedvaluta, at Nationalbankens toneangivende indlånsrente er minus 0,75 pct., og virksomhederne overvejer at betale for meget i skat, fordi Skat betaler en procentgodtgørelse på 1 pct. på overskydende skat. På den anden er der Grækenland, som har måttet begrænse borgernes mulighed for at hæve kontanter til 60 euro om dagen grundet alvorlig pengemangel...

Læs også
Top job