Aktier

Tirsdagens aktier: Svagt første kvartal sluttede med grøn pil op

Det danske C25-indeks sluttede tirsdag med en stigning på 2,0 pct. til 1126,50, efter bedre end ventede nøgletal fra Kina, samt efter at Italien har rapporteret det laveste antal smittede i næsten to uger.

Dermed sluttede et forfærdeligt første kvartal af med en positiv stemning på det danske aktiemarked, og faldet siden nytår blev dermed begrænset til cirka 10 pct.

- Positive vinde præger markederne i øjeblikket, idet der er øget tro på, at der er lys for enden af tunnelen, og at vi har set toppen af coronakrisen. Vi er dog ikke helt ude af skoven endnu, og coronaudviklingen er fortsat den afgørende trigger, siger seniorrådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Tirsdag nat kom der overraskende positive økonomisk data fra Kina, hvor PMI-indekset for industrien steg til 52 fra 35,7 måneden før. Der var ventet en fremgang til 44,8 ifølge Bloomberg News.

De positive tal fra Kina understøtter især de cykliske aktier, hvor blandt andet A.P. Møller-Mærsk B-aktien løftedes med 4,7 pct. til 6092 kr., og blandt sidepapirerne var der god efterspørgsel efter DFDS-aktien, som steg 8,4 pct. til 155 kr.

- Det er en bred stigning, hvor alle aktier får et løft. De cykliske aktier kører bedre, og høreapparataktierne er også godt kørende, fremhæver Jyske Banks seniorrådgiver.

Blandt høreapparataktierne blev GN Store Nord-aktien sendt op med 7,4 pct. til 303,80 kr., hvilket var nok til topplaceringen i C25-regi, og Demant-aktien lukkede med et plus på 2,9 pct. i 150,60 kr.

Den mere defensive Ørsted-aktie endte med et minus på 1,3 pct. i 666,40 kr. i bunden af eliteindekset.

UNIBREW LØFTET TIL KØB

Aktierne i Danmarks næststørste bryggeri, Unibrew, blev løftet med 5,7 pct. til 490,30 kr., efter at finanshuset DNB løftede sin anbefaling på aktien til "køb" fra "hold" med et kursmål på 580 kr.

Goldman Sachs kiggede nærmere på både Nordea og Danske Bank. Storbanken sænkede kursmålet for Danske Bank-aktien til 91 kr. fra 117 kr., mens målet for aktien i Nordea blev sat ned til 53,25 kr. fra 63,75 kr.

Anbefalingen "hold" gentages for Danske Bank, mens der nu siges "køb" af Nordea mod før "hold".

Danske Bank-aktien steg 4,8 pct. til 76,90 pct., mens aktien i Nordea endte 4,3 pct. højere i 38,06 kr.

Rederiet Norden steg tirsdag med 11,8 pct. til 77,50 kr., efter at Nordea løftede sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet blev sat på 100 kr.

BANKER STOPPER UDBYTTE OG AKTIETILBAGEKØB

Sydbank besluttede som konsekvens af den generelle samfundsøkonomiske situation som følge af Covid-19 at droppe det planlagte udbytte for 2019 på 5,70 kr. per aktie. Sydbank-aktien endte tirsdag med et plus på 3,8 pct. i 96,10 kr.

Jyske Bank har ansporet af en fælles erklæring mellem regeringen og Finans Danmark på grund af coronavirusudbruddet og den makroøkonomiske usikkerhed relateret dertil stoppet sit aktietilbagekøbsprogram. Jyske Bank-aktien steg 3,1 pct. til 169,40 kr., og den haltede dermed lidt efter de andre danske bankaktier.

Zealand Pharma har - som planlagt - indsendt en New Drug Application-ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om brug af selskabets "nødpen", Hypopal. Det meddelte biotekselskabet tirsdag eftermiddag.

Zealand Pharma-aktien endte med en solid stigning på 12,1 pct. i 233,60 kr.

NNIT FORNYER DRIFTSAFTALE MED NOVO NORDISK

NNIT-aktien lukkede med et plus på 7,3 pct. i 85,80 kr., efter at NNIT indgik en femårig kontrakt med Novo Nordisk. Aftalen er en fornyelse af den eksisterende drifts-vedligeholdelses-aftale med udløb ved udgangen af 2020.

Kontrakten har en værdi på "et mellemstort trecifret millionbeløb i kroner" og træder i kraft fra 1. januar 2020. Sammenlignet med den tidligere aftale vil denne nye kontrakt reducere NNIT's årlige omsætning inden for dette serviceområde betragteligt.

- Faldet i omsætningen for 2020 er ventet og indregnet i NNIT's forventninger til regnskabsåret 2020, understreger selskabet.

Firstfarms venter i 2020 et EBITDA-resultat i niveauet 80-105 mio. kr. og et EBIT-resultat i niveauet 30-55 mio. kr. sammenlignet med et EBITDA-resultat på 95,6 mio. kr. og et EBIT-resultat på 48,4 mio. kr. i 2019.

Det fremgik af selskabets årsregnskab for 2019, hvori selskabet også pointerede, at Firstfarms indtil nu kun har oplevet en mindre økonomisk påvirkning af produktionen, som følge af Covid-19.

Firstfarms-aktien lukkede tirsdag med et plus på 8,2 pct. i 59,50 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.