Aktier

Aktier/åbning: GN trækker Demant med til bunds

GN Group og Demant er sunket til bunds på det danske aktiemarked onsdag morgen efter et skuffende regnskab fra GN's høreapparatforretning.

I toppen af C25 ligger omvendt regnskabsaktuelle Novozymes og Ørsted. Desuden stiger Nordea markant fra åbningen oven på flotte regnskabstal.

Regnskaberne kommer på ryggen af en god stemning tirsdag, hvor det danske eliteindeks, C25, sluttede 1,1 pct. højere i 1237,19. Onsdag går det imidlertid den modsatte vej, og indekset falder 0,3 pct. fra åbningen til 1233,74.

GN falder 3,7 pct. til 323,40 kr. fra morgenstunden, og kollegaen Demant følger trop med et fald på 3,2 pct. til 164 kr. Noget af spændingen var taget ud af GN's regnskab med offentliggørelsen af foreløbige tal for perioden, da GN i starten af april valgte at suspendere sine forventninger til 2020 grundet coronakrisen.

Her var foreløbige tal for væksten og omsætningen en del af ligningen, men nyt er det, at driftsresultatet (EBITA) i første kvartal landede på 300 mio. kr. mod ventet 370 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af GN selv inden regnskabet.

Det skyldes, at selskabets høreapparatdivision, GN Hearing, var hårdt ramt på indtjeningen i første kvartal, hvor udbruddet af coronavirus gjorde det vanskeligere at sælge høreapparater.

Kursmålet for Demant er ikke desto mindre blevet løftet til 200 kr. fra 180 kr. af analytikerne hos DNB, der fastholder anbefalingen "køb".

Hos Nordea endte første kvartal med et nettooverskud på 460 mio. euro mod 443 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikere havde blot ventet et overskud på 307 mio. euro, viser estimatet indsamlet af Ritzau Estimates.

- Alt i alt er det et regnskab uden hår i suppen. De områder, hvor det er vigtigt banken leverer, udvikler sig positivt, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Blandt de positive islæt er nedskrivningerne, der landede på 154 mio. euro. Her havde analytikerne ventet 370 mio. euro.

Nordea åbner 6,7 pct. højere i 43,05 kr. efter en stigning på lige over 5 pct. tirsdag.

Også Ørsteds aktionærer kan onsdag morgen glæde sig over pæne regnskabstal. Driftsresultatet EBITDA landede på 6805 mio. kr. mod estimeret 5866 mio. kr.

Ørsted, der er blandt de relativt få selskaber, der har forventninger til 2020, fastholder sin prognose om et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, i intervallet 16-17 mia. kr. for de fortsættende aktiviteter.

Aktien stiger onsdag 1 pct. til 717,30 kr.

Novozymes' regnskab er derimod stort set som ventet, men enzymproducenten havde også leveret foreløbige salgstal i starten af april. Målt på driftsindtjeningen blev det til et overskud på 1095 mio. kr. mod ventet 1081 mio. kr. blandt analytikere, mens bundlinjen viste et overskud på 815 mio. kr. mod estimeret 835,5 mio. kr.

Novozymes er ikke desto mindre at finde i toppen af C25-indekset efter en stigning på 3 pct. til 328,40 kr.

Morgenens højdespringer er dog FLSmidth, der stiger ekstra 3,5 pct. til 173,95 kr. oven i en stigning på over 9 pct. tirsdag i kølvandet af ingeniørkoncernens kvartalsregnskab. Handelsbanken hæver kursmålet for FLSmidth til 175 kr. fra 160 kr.

For Novo Nordisk, der kommer med regnskab onsdag i næste uge, indledes onsdagen med et fald på 1 pct. til 443,40 kr., efter at aktien satte lukkerekord tirsdag i 448 kr.

Bryggerikoncernen Carlsberg får skåret kursmålet af Barclays til 909 kr. mod 957 kr. op mod handelsopdateringen for første kvartal, der offentliggøres torsdag. Finanshuset gentager anbefalingen "overvægt" af bryggeriaktien, der falder 0,1 pct. til 825,80 kr.

Fra finanssektoren er der også kommet regnskabsnyt fra Ringkjøbning Landbobank, der landede et overskud efter skat på 158 mio. kr., eller lige over 100 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år. Banken, der stiger 2,4 pct. til 402,50 kr., vil i øvrigt tage afsked med 2,9 pct. af medarbejderstaben.

Fra Sydbank er der kommet en ny prognose for 2020 om et resultat efter skat på 400-800 mio. kr. Oprindeligt forudså banken et overskud på 700-1000 mio. kr., inden forventningerne blev suspenderet i marts. Udviklingen på aktiemarkedet vidner om lettelse over den nye prognose, idet Sydbank-aktien stiger 6,7 pct. til 105,30 kr.

Også Norden og Solar er i vælten. Nordea har lagt 10 kr. til kursmålet for Norden, så det nu er på 110 kr. Rederiaktien stiger 0,6 pct. til 94,50 kr.

Solar har derimod fået sænket sit kursmål hos Nordea til 350 kr. fra 390 kr. Solar, der fortsat får anbefalingen "køb" af Nordea, stiger dog 2,8 pct. til 235 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.