Aktier

Europa/middag: Små stigninger med defensive aktier mod strømmen

De cykliske aktier er onsdag godt kørende på de europæiske aktiemarkeder, hvor olieselskaberne ligger i spidsen efterfulgt af finansaktierne, mens defensive sektorer såsom medicinal, hænger i bremsen.

- Risikoappetitten er stadig i live i denne uge, men investorerne forbliver placeret mellem beroligende data fra virusfronten og dårlige regnskaber, siger Pierre Veyret, der er teknisk analytiker hos Activetraders, til Bloomberg News.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,1 pct. til 341,59. Det tyske Dax-indeks ligger med en stigning på 0,5 pct. til 10.854, og det britiske FTSE 100-indeks løftes 1,0 pct. til 6019.

Energisektoren i Stoxx 600-indekset ligger med en stigning på 2,7 pct., hvilket er den største stigning blandt de 11 primære sektorer i indekset.

Britiske BP løftes med 3,5 pct., og norske Aker BP ligger med en stigning på 6,4 pct.

Oliepriserne stiger, efter at de amerikanske lagertal tirsdag aften viste en mindre end ventet stigning, samt efter at flere europæiske lande og amerikanske byer igen åbner for aktivitet efter coronanedlukninger, og olielagrene er blevet mindre fyldte end ellers forventet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag 21,56 dollar mod 20,22 dollar tirsdag eftermiddag.

De defensive medicinalselskaber hænger til gengæld i bremsen, hvor schweiziske Roche taber 2,4 pct., og Bayer, der også har kemikalier, ligger med et fald på 4,1 pct.

Den britiske medicinalvirksomhed GlaxoSmithKline overgår analytikerforventningerne til både salg og indtjening i første kvartal.

GlaxoSmidthKline-aktien bliver sendt op med 0,4 pct. på børsen i London.

Indtægterne i investeringsbanken voksede markant hos Deutsche Bank i årets første kvartal, som også endte med et overraskende overskud.

I januar, februar og marts løb de samlede indtægter hos den tyske storbank op i 6,35 mia. euro, og dermed landede den post helt på linje med i første kvartal sidste år.

Investeringsbanken stod bag den klart største fremgang i første kvartal, hvor indtægterne voksede med 18 pct. til 2,34 mia. euro.

Deutsche Bank offentliggjorde allerede for tre dage siden en række regnskabstal for første kvartal, som var med til at sende bankaktien op på børsen i Frankfurt mandag.

Deutsche Bank-aktien løftes med 2,7 pct.

Den britiske storbank Barclays har også aflagt regnskab for første kvartal, som investorerne belønner med en kursstigning på 7,8 pct.

Barclays fik en stor vækst på 77 pct. i indtægterne i sin handelsdivision, hvilket er betydeligt højere end gennemsnittet for de amerikanske konkurrenter, der viste en vækst på cirka 30 pct.

Den spanske energiudvikler Iberdrola stiger 2,1 pct. på børsen i Madrid onsdag, efter at selskabet onsdag morgen har offentliggjort et regnskab for første kvartal, som overgik forventningerne i markedet.

For de første tre måneder af 2020 præsenterede Iberdrola et driftsresultat, EBITDA, på 2,75 mia. euro. Det var bedre end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et driftsresultat på 2,71 mia.

Iberdrola fremhæver i regnskabet, at selskabet er mindre påvirket af coronakrisen end andre industrier, men at det ser en faldende efterspørgsel fra forretninger og erhverv, som modregner en stigning i det private forbrug.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.