Aktier

USA/åbning: Solid optur efter Google-regnskab og Covid-19-forsøgsdata

Artiklens øverste billede
Foto: AP Photo/Richard Drew

De amerikanske aktiemarkeder er onsdag åbnet med solide stigninger, efter en række positive nyheder i form af regnskabet fra Googles moderselskab, positive data i et forsøg mod Covid-19 samt stigende oliepriser.

Det brede S&P 500-indeks stiger med 1,8 pct. til 2915,99, Dow Jones-indekset løftes 1,6 pct. til 24.481,83. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner med et plus på 2,1 pct. i 8790,79.

Der er dog smidt lidt malurt i bægeret, idet den amerikanske BNP-vækst dykkede mere end ventet i første kvartal, og privatforbruget landede også et godt stykke under analytikernes forventning.

Den amerikanske økonomi skrumpede med 4,8 pct. i første kvartal, hvor der var ventet et fald på 4,0 pct. Det private forbrug viste et fald på 7,6 pct. i kvartalet. Til sammenligning var der blandt økonomerne ventet en forbrugsvækst på minus 3,6 pct.

Alphabet, som er ejeren bag Google og YouTube, stiger med 9,0 pct., da omsætningen i første kvartal var bedre end ventet. Men i marts oplevede koncernen dog en " betydelig" opbremsning.

Analytikerne har især taget positivt imod fremgangen i YouTube-forretningsbenet, der nyder godt af coronakrisen og den øgede efterspørgsel, som følge af at mange personer er hjemme.

På den efterfølgende telekonference var en af de gode nyheder fra finansdirektøren, at Alphabet vil fastholde sit program for aktietilbagekøb.

GILEADS REMDESIVIR NÅEDE PRIMÆRE MÅL I FORSØG MOD COVID-19

Den amerikanske biotekgigant Gilead Science har meddelt, at data fra et amerikansk forsøg med selskabets medikament Remdesivir har nået det primære slutmål i et forsøg til behandling af Covid-19.

Aktien stiger 5,2 pct.

BOEING VIL SKÆRE MEDARBEJDERANTALLET MED 10 PCT.

Aktierne i den pressede amerikanske flyproducent Boeing ligger onsdag til et mindre rebound på 4,5 pct., efter at selskabet har fremlagt regnskab for første kvartal samt meddelt, at det planlægger at reducere sit medarbejderantal med omkring 10 pct.

Det har topchef Dave Calhoun ifølge Bloomberg News onsdag fortalt flyproducentens medarbejdere.

Meldingen kommer, efter at Boeing onsdag har offentliggjort et regnskab med stor tilbagegang. Første kvartal bød på underskud på 641 mio. dollar, mens samme periode i 2019 gav et overskud på 2,1 mia. dollar.

Det svarer til et tab på 1,70 dollar per aktie, hvilket var lidt mindre end ventet blandt analytikerne, som ifølge Bloomberg News havde ventet et tab på 1,76 dollar per aktie.

Udbruddet af coronavirus har således forværret de eksisterende problemer med selskabets 737 Max-fly. Flytypen har været underlagt globalt flyveforbud efter to styrt i 2018 og 2019.

Fastfoodselskabet Yum Brands, der ejer kendte kæder som Kentucky Fried Chicken, Taco Bell og Pizza Hut, kom ud af årets første kvartal med en højere omsætning, end analytikerne havde ventet.

Januar, februar og marts viste en salgsvækst på 0,7 pct. til 1,26 mia. dollar, hvor analytikerne ventede 1,2 mia. dollar.

Yum Brands-aktien åbner med en stigning på 2,1 pct.

Legetøjsgiganten Hasbro taber 6,4 pct. oven på selskabets regnskab onsdag, hvor indtjeningen var lavere end ventet.

Yderligere venter legetøjsgigantens kassemester, Deborah Thomas, at andet kvartal bliver værre end første.

Den amerikanske bilproducent Ford regner med et kæmpe underskud i det nuværende andet kvartal, men investorerne sender dog aktien 0,5 pct. højere .

Prognosen om et underskud på 5 mia. dollar, mod konsensus på Wall Street om 3,28 mia. dollar, kommer på baggrund af coronavirusset, som har betydet forstyrrelser af koncernens globale produktion, mens køberne er sendt hjem og holder sig indendørs.

Advanced Micro Devices (AMD) åbner med et fald på 2,7 pct., idet koncernens salgsforventninger vurderedes at være i underkanten. Chipproducenten klarede sig ellers helt som ventet igennem sit første kvartal.

Coronapandemien har ramt den amerikanske kaffekæde Starbucks hårdt med en stor tilbagegang i salget på 9,7 pct., hvilket dog er tæt på analytikerkonsensus på et fald på 10 pct.

Starbucks-aktien bliver sendt ned med 0,6 pct. fra start.

ENERGISEKTOREN ER KOMMET FLYVENDE UD AF STARTHULLERNE

Energisektoren ligger onsdag til at få en god dag på kontoret, idet Exxon Mobil åbner 3,1 pct. højere, og Chevron stiger med 3,2 pct.

Oliepriserne stiger, efter at de amerikanske lagertal tirsdag aften viste en mindre end ventet stigning, samt efter at flere europæiske lande og amerikanske byer igen åbner for aktivitet efter coronanedlukninger, og olielagrene er blevet mindre fyldte end ellers forventet.

Opmærksomheden vil klokken 16.30 også blive rettet mod oliesektoren, idet de officielle olielagertal bliver annonceret.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster onsdag eftermiddag 15,31 dollar mod 12,02 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.