Aktier

Onsdagens aktier: Flad C25-udvikling med pres på defensive aktier

De defensive aktier var onsdag med til at presse det danske eliteindeks, hvor de cykliske aktier modsat var med til at trække op efter løftede forventninger til genåbning af flere økonomier.

Det skete på en tung regnskabsdag med et svagt regnskab fra GN Store Nord, mens Ørsted og Novozymes samt Nordea og Sydbank belønnedes for deres regnskaber.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med et fald på 0,1 pct. i 1236,36, hvorved indekset haltede efter resten af Europa. Det tyske DAX-indeks steg ved dansk lukketid med 2,3 pct.

- Markedet kigger onsdag i retning af de cykliske aktier og finansaktierne, i en sektorrotation hvor de defensive aktier, der har kørt godt på det seneste, bliver solgt lidt ud. Det giver også et større pres på det danske marked end i resten af Europa, siger Danske Banks chefaktiehandler, Mads Zink, til Ritzau Finans.

SEKTORROTATION MED SALG AF DEFENSIVE AKTIER

De defensive aktier fik onsdag en hård medfart, hvor Novo Nordisk-aktien tabte 3,6 pct. til 432,05 kr., efter tirsdag at være lukket i rekord.

Ambu-aktien endte med et fald på 2,5 pct. til 211,20 kr., og dermed fortsatte nedturen efter tirsdagens fald på 6,9 pct., der kom i kølvandet af to sænkede anbefalinger.

Modsat var der onsdag god efterspørgsel efter de cykliske aktier, hvor FLSmidth-aktien fortsatte opturen med et plus på 5,1 pct. til 176,55 kr. efter tirsdagens regnskab og kursridt på 9,1 pct. Handelsbanken hævede efter regnskabet kursmålet for FLSmidth til 175 kr. fra 160 kr.

Mærsks B-aktie løftedes med 5,6 pct. til 6918 kr., og blandt sidepapirerne blev DFDS-aktien sendt op med 9,4 pct. til 171 kr.

Den ligeledes cykliske DSV Panalpina-aktie steg 0,6 pct. til 692,40 kr. til trods for, at finanshuset Exane BNP Paribas sænkede anbefalingen på transportaktien til "underperform" fra "outperform".

- Regnskaberne fylder meget i onsdagens marked, men mange havde allerede preannonceret tal, så der er ikke noget helt overraskende, siger Mads Zink.

SKUFFENDE INDTJENING I GN

GN dykkede med 6,2 pct. til 315 kr., og kollegaen Demant, der har større eksponering mod høreapparatmarkedet, tabte 3,6 pct. til 163,40 kr. Noget af spændingen var taget ud af GN's regnskab med offentliggørelsen af foreløbige tal for perioden, da GN i starten af april valgte at suspendere sine forventninger til 2020 grundet coronakrisen.

Her var foreløbige tal for væksten og omsætningen en del af ligningen, men nyt er det, at driftsresultatet (EBITA) i første kvartal landede på 300 mio. kr. mod ventet 370 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af GN selv inden regnskabet.

Det skyldes, at selskabets høreapparatdivision, GN Hearing, var hårdt ramt på indtjeningen i første kvartal, hvor udbruddet af coronavirus gjorde det vanskeligere at sælge høreapparater.

Kursmålet for Demant blev dog løftet til 200 kr. fra 180 kr. af analytikerne hos DNB, der fastholder anbefalingen "køb".

PÆNE TAL FRA NORDEA OG ØRSTED

Hos Nordea endte første kvartal med et nettooverskud på 460 mio. euro mod 443 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikere havde blot ventet et overskud på 307 mio. euro, viser estimatet indsamlet af Ritzau Estimates.

- Alt i alt er det et regnskab uden hår i suppen. De områder, hvor det er vigtigt banken leverer, udvikler sig positivt, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Blandt de positive islæt var nedskrivningerne, der landede på 154 mio. euro. Her havde analytikerne ventet 370 mio. euro.

Nordea lukkede 9,6 pct. højere i 44,22 kr. efter en stigning på lige over 5 pct. tirsdag.

Ørsted leverede onsdag morgen et regnskab for årets første kvartal, hvor især driftsindtjeningen (EBITDA) overraskede positivt.

Væksten var særligt drevet af udviklingen i havvind, hvor blandt andet en øget produktion fra Hornsea 1 og højere vindhastigheder løftede resultatet til 5632 mio. kr. – knap 13 pct. mere end medianestimatet.

Den defensive aktie tabte 0,7 pct. til 705,20 kr.

NOVOZYMES PÅ LINJE MED FORVENTNINGERNE

Novozymes' regnskab var stort set som ventet, men enzymproducenten havde også leveret foreløbige salgstal i starten af april.

Novozymes kom rigtig godt ud af første kvartal - og de gode takter ses fortsættende ind i den første måned af andet kvartal.

Det siger Ester Baiget, der er administrerende direktør i Novozymes.

- Vi kan se, at det gode momentum er fortsat ind i april. Vi havde et godt fjerde kvartal sidste år. Det er fortsat i første kvartal i år - og lige nu ind i den første måned af andet kvartal, siger Ester Baiget i et interview med Ritzau Finans.

Novozymes steg 2,4 pct. til 326,20 kr.

RINGKJØBING LANDBO RAMT AF TILBAGEGANG

Fra finanssektoren kom der også regnskabsnyt fra Ringkjøbning Landbobank, der landede et overskud efter skat på 158 mio. kr., eller lige over 100 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år. Banken, der endte med et plus på 5,2 pct. i 413,50 kr., vil i øvrigt tage afsked med 2,9 pct. af medarbejderstaben.

Sydbank kom med en ny prognose for 2020 om et resultat efter skat på 400-800 mio. kr. Oprindeligt forudså banken et overskud på 700-1000 mio. kr., inden forventningerne blev suspenderet i marts.

Sydbank venter, at kerneindtjeningen i 2020 vil overstige kerneindtjeningen i 2019. Udviklingen på aktiemarkedet vidner om lettelse over den nye prognose, idet Sydbank-aktien steg med 15,6 pct. til 114 kr.

Generelt var bankaktierne ombejlede i onsdagens marked, hvor Jyske Bank løftedes med 6,2 pct. til 184 kr., og Danske Bank steg med 6,7 pct. til 83,98 kr.

ISS-aktien var onsdag flyvende med en stigning på 10,9 pct. til 104,90 kr., efter at Danske Bank løftede sit kursmål på aktien til 110 kr. fra 100 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Maersk Drilling-aktien steg 10,5 pct. til 162,60 kr., efter stigende oliepriser, der blandt andet blev løftet af øgede forventninger om genåbning af flere økonomier samt en lavere end ventet vækst i de amerikanske olielagre.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.