Aktier

Europa/lukning: Finans- og olieaktier i front på øget risikoappetit

De cykliske aktier var onsdag med til at drive de europæiske aktiemarkeder højere, efter øget optimisme i kølvandet af positive Covid-19-forsøgsdata fra Gilead og forud for rentemeldingerne fra den amerikanske centralbank og Fed.

Finansaktierne endte dagen i spidsen, hvor Barclays var flyvende efter et opløftende regnskab, mens defensive sektorer såsom medicinal, hang i bremsen.

- Risikoappetitten er stadig i live i denne uge, men investorerne forbliver placeret mellem beroligende data fra virusfronten og dårlige regnskaber, siger Pierre Veyret, der er teknisk analytiker hos Activetraders, til Bloomberg News.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg onsdag med 1,8 pct. til 347,07. Det tyske Dax-indeks lukkede med en stigning på 2,9 pct. til 11.108, og det britiske FTSE 100-indeks løftedes 2,8 pct. til 6130.

Energisektoren i Stoxx 600-indekset lukkede med en stigning på 3,9 pct., hvilket var den næststørste stigning blandt de 11 primære sektorer i indekset.

Britiske BP steg med 3,5 pct., og norske Aker BP lukkede med en stigning på 7,6 pct.

Oliepriserne steg onsdag, efter at de amerikanske lagertal tirsdag aften viste en mindre end ventet stigning, og den tendens blev onsdag eftermiddag bekræftet i de officielle lagertal.

Yderligere blev olieprisen også løftet af, at flere europæiske lande og amerikanske byer igen åbner for aktivitet efter coronanedlukninger, og olielagrene er blevet mindre fyldte end ellers forventet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, kostede onsdag ved europæisk lukketid 22,50 dollar mod 20,22 dollar tirsdag eftermiddag.

De defensive medicinalselskaber hang til gengæld i bremsen, hvor schweiziske Roche tabte 3,1 pct., og Bayer, der også har kemikalier, lukkede med et fald på 2,8 pct.

Den britiske medicinalvirksomhed GlaxoSmithKline overgik analytikerforventningerne til både salg og indtjening i første kvartal.

GlaxoSmidthKline-aktien bliver sendt ned med 0,6 pct. på børsen i London.

Indtægterne i investeringsbanken voksede markant hos Deutsche Bank i årets første kvartal, som også endte med et overraskende overskud.

I januar, februar og marts løb de samlede indtægter hos den tyske storbank op i 6,35 mia. euro, og dermed landede den post helt på linje med i første kvartal sidste år.

Investeringsbanken stod bag den klart største fremgang i første kvartal, hvor indtægterne voksede med 18 pct. til 2,34 mia. euro.

Deutsche Bank offentliggjorde allerede for tre dage siden en række regnskabstal for første kvartal, som var med til at sende bankaktien op på børsen i Frankfurt mandag.

Deutsche Bank-aktien løftedes med 12 pct.

Den britiske storbank Barclays aflagde også regnskab for første kvartal, som investorerne belønnede med en kursstigning på 14,6 pct.

Barclays fik en stor vækst på 77 pct. i indtægterne i sin handelsdivision, hvilket er betydeligt højere end gennemsnittet for de amerikanske konkurrenter, der viste en vækst på cirka 30 pct.

Den paneuropæiske flyproducent Airbus leverede regnskab onsdag morgen, hvor den frie pengestrøm var negativ med 8 mia. euro, hvilket var bedre end frygtet af finanshuset Citigroup, der så det som en lettelse.

Airbus-aktien sluttede onsdag med en stigning på 10,4 pct.

Den spanske energiudvikler Iberdrola steg 3,0 pct. på børsen i Madrid onsdag, efter at selskabet onsdag morgen har offentliggjort et regnskab for første kvartal, som overgik forventningerne i markedet.

Iberdrola fremhævede i regnskabet, at selskabet er mindre påvirket af coronakrisen end andre industrier, men at det ser en faldende efterspørgsel fra forretninger og erhverv, som modregner en stigning i det private forbrug.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.