Aktier

Aktier/åbning: DSV i førersædet i grønt marked

DSV Panalpina er kommet bedst fra land efter en god start på året, mens investorerne er mere afmålt begejstrede over for regnskabspræsentationerne fra Danske Bank og Carlsberg.

Stemningen på de globale aktiemarkeder er generelt positiv efter onsdag aftens meldinger fra den amerikanske centralbank, og opløftende regnskaber fra sværvægterne Microsoft og Facebook.

Det danske C25-indeks åbner torsdag med en stigning på 0,4 pct. i 1241,03, og dermed halter indekset igen efter resten af Europa, hvor det tyske DAX-indeks stiger med 0,9 pct.

DSV Panalpina har leveret regnskab for første kvartal torsdag morgen, og her er omsætningen stort set som ventet, EBIT-indtjeningen før særlige poster er lidt til den positive side, mens indtjeningen før og efter skat skuffer.

DSV Panalpina vil på grund af udbruddet af coronavirus reducere omkostningerne med årligt 1,4 mia.

Transportselskabet giver fortsat ikke nogen prognose, efter at den blev suspenderet i midten af marts som følge af virusudbruddet.

Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank, kalder kvartalet for "et godt kvartal" og fremhæver, at det er positivt, at DSV fokuserer på at skære omkostningerne.

DSV Panalpina-aktien er kommet godt ud af starthullerne med et plus på 3,6 pct. i 717 kr.

Danske Bank forventer i 2020 at nå et overskud efter skat på "mindst 3 mia. kr." sammenlignet med et plus på 15,1 mia. kr. i 2019.

Det fremgår af bankens regnskab for første kvartal 2020, der er offentliggjort torsdag morgen.

Danske Bank havde ellers suspenderet forventninger for 2020 den 16. marts, efter tidligere at have ventet 8-10 mia. kr.

Dengang oplyste Danske Bank, at 2020 vil blive så påvirket af udbruddet af coronavirus, at resultatet vil blive lavere end hidtil antaget. Og den antagelse holder banken fortsat fast i.

I første kvartal tjente Danske Bank tjente færre penge end ventet, idet det blev til et underskud efter skat på 1289 mio. kr. Til sammenligning havde analytikerne ventet et overskud på 106 mio.

Det var særligt store nedskrivninger, som trak resultatet ned. Det var i kvartalet en udgift på 4251 mio. kr. på nettobasis, hvor analytikerne estimerede en udgift på 2944 mio. kr. Nettorenteindtægterne er til gengæld lidt til den positive side.

Danske Bank-aktien fortsætter de positive takter med en fremgang på 0,4 pct. til 84,30 kr. efter onsdagens stigning på 6,7 pct.

Coronakrisen har ramt omsætningen og salgsmængderne hårdt hos den danske bryggerigigant Carlsberg i årets første kvartal, hvor særligt det store asiatiske marked oplevede store fald.

Carlsberg fik i første kvartal et omsætningsfald på 12 pct. og et dyk på 12,4 pct. organisk.

Salget på 12,95 mia. kr. er dog lidt bedre end analytikerestimatet på 12,8 mia. kr., og her er den positive overraskelse drevet af en bedre end ventet salgsudvikling i Asien og Østeuropa, mens Vesteuropa halter lidt.

Handelsopdateringen fra Carlsberg var ifølge analytiker i Sydbank Per Fogh bedre end ventet, hvis man ser på mængdeudviklingen, men var som ventet regnet i kroner.

Carlsberg-aktien åbner med et plus på 0,5 pct. i 845 kr.

GN fortsætter med et minus på 1,9 pct. til 309 kr. nedturen efter onsdagens regnskab og fald på 6,2 pct., hvor især høreapparatdivisionen var ramt.

Novozymes fortsætter også sin fremgang efter onsdagens regnskab, hvor enzymaktien torsdag bliver sendt op med 2,7 pct. til 335,20 kr.

Sydbank fortsætter til gengæld opturen med en stigning på 1,8 til 116,10 kr. efter onsdagens regnskab og stigning på 15,6 pct. til 114 kr. Efterfølgende har ABG Sundal Collier løftet sit kursmål på aktien med 10 kr. til 120 kr.

G4S stiger med 8,1 pct. til 9,44 kr., efter at den dansk-britiske sikkerhedskoncern kunne notere omsætningsvækst i januar og februar, inden udbruddet af coronavirus i marts satte en stopper for væksten.

Den organiske omsætningsvækst for årets første kvartal endte derfor på 2,5 pct., fremgår det torsdag morgen af en handelsopdatering fra sikkerhedskoncernen.

Den islandske protevirksomhed Össur har også aflagt regnskab for første kvartal, hvor prognosen fortsat er suspenderet som følge af usikkerheden relateret til virusudbruddet. Össur-aktien løftes med 3,6 pct. til 44,55 kr.

Banknordik, som taber 0,2 pct. til 97,20 kr., har i regnskabet for første kvartal til gengæld holdt fast i sine indtjeningsforventninger til i år på 30-80 mio. kr.

Djursland Bank, der ikke er handlet, har udarbejdet et ledelsesmæssigt skøn over coronakrisens potentielle nedskrivninger for 2020 på 23,5 mio. kr., svarende til 0,6 pct. af bankens udlån.

Det fremgår af bankens regnskab for første kvartal, der er offentliggjort torsdag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.